Principală  —  Ştiri  —  Social   —   13 fotografii din sat în…

13 fotografii din sat în Azerbaijan, care nu pot fi făcute iarna

Spune-mi cât de multe oi ai și îți voi spune cât de bogat ești

Satul Budug este situat la 50 km de Guba, un oraș în nordul Azerbaidjanului. Este necesar două ore pentru a ajunge în satul: vechea „Niva„, un fel de „jeep sovietic”, care cu greu urcă pe drumul de munte.

Satul are cel puțin cinci sute de ani și a fost construit atât de sus pentru a ajunge greu aici. În acest mod, locuitorii s-au apărat împotriva invaziilor feudalilor.

Actualmente, un drum rău izolează parțial satul de Guba și, prin urmare, de civilizație, pentru că anume în Guba trebuie să mergeți pentru tratament, educație și chiar mâncare.

În timpul iernii, drumul este acoperit de gheață, iar traficul încetează. Budugtsy sunt lăsați în voia sorții și trăiesc după vechile obiceiuri – apă dintr-un râu de munte, lapte de casă și brânză, conserve depozitate din vară.

Creșterea animalelor sunt principala sursă de hrană – bogăția unei persoane este măsurată prin numărul de oi din turmă. Fiecare locuitor din Budug are o turmă de aproximativ 30-40 de animale – fără de care aici nu puteți supraviețui. Bovinele sunt crescute în conformitate cu orduielile stabilite de secole – vara oile pasc în munți, iarna sunt duse în vale.

Mașina este încă un lucru util într-un satul de munte. Cei care nu au acest lucru, angajează un taxi pentru a cumpăra o dată pe lună alimente în Guba.

Acum în Budug au rămas 40 de familii. Majoritatea, în special cei tineri, obosiți de „deliciile” agriculturii de naturale, se mută în Guba și în alte orașe.

Sursa: Jam News