Principală  —  IMPORTANTE   —   UPDATE/ Secțiile de votare din…

UPDATE Secțiile de votare din UTA Găgăuzia s-au închis. Rata de participare la vot este de 54,56%

Sursa foto: nokta.md

UPDATE: Secțiile de votare din UTA Găgăuzia s-au închis. Până la ora 21:00, peste 53 mii de alegători s-au prezentat la urne. Rata de participare la vot este de 54,56%, conform datelor prezentate de Comisia Electorală Centrală a Găgăuziei.

Sursa foto: Comisia Electorală Centrală a Găgăuziei

Știrea inițială:

În UTA Găgăuzia se desfășoară duminică, 14 mai, turul doi al alegerilor pentru funcția de bașcan. Până la ora 15:00, peste 34 mii de persoane au participat la scrutin. Prezența la vot este de 35,72%, anunță Comisia Electorală Centrală a Găgăuziei.

Cea mai înaltă prezență la vot se înregistrează la Chioselia Rusă (55,0%), Chiriet-Lunga (45,56%), Etulia (44,09%) și Bugeac (42,98%). Cea mai mică prezență la vot se înregistrează în Comrat (28,27%), Congazcicul de Sus (28,90%) și Farapontievca (30,78%).

Sursa foto: Comisia Electorală Centrală a Găgăuziei

Secțiile de votare s-au deschis la ora 07:00 și se închid la ora 21:00.

Comisia Electorală Centrală a R. Moldova (CEC) a acreditat patru persoane în calitate de observatori internaționali din partea National Democratic Institute for International Affairs, Washington, sucursala Chișinău, în vederea monitorizării turului doi al alegerilor guvernatorului (bașcanului) UTA Găgăuzia din 14 mai. În total, pentru acest scrutin, CEC a acreditat 79 de observatori internaționali.

Candidata Partidului „Șor”, Evghenia Guțul, și candidatul independent, susținut de Partidul Socialiștilor din R. Moldova (PSRM), Grigorii Uzun, luptă pentru funcția de bașcan al Autonomiei Găgăuze.

Conform datelor finale publicate de Comisia Electorală Centrală a Găgăuziei, pentru Evghenia Guțul au votat în primul tur – 26,47% din alegătorii prezenți la urne, în timp ce pentru candidatul susținut de PSRM, Grigorii Uzun – 26,40%.