Principală  —  IMPORTANTE   —   Premierul: „Săptămâna aceasta am planificată…

Premierul: „Săptămâna aceasta am planificată o discuție cu experții germani în privința acelor reforme despre care am anunțat”

Sursa foto: IPN

Premierul R. Moldova a anunțat, după ședința de lucru a conducerii țării din 1 iunie, că în această săptămână va avea loc ședința Guvernului, urmând să fie aprobate mai multe proiecte „importante”.

Chicu susține că a discutat săptămâna trecută cu reprezentanții Comisiei Europene privind creditul de 100 de milioane de euro, dar „nu renunțăm, bineînțeles, la creditul rusesc”.

„Săptămâna aceasta am planificată o discuție cu experții germani în privința acelor reforme despre care am anunțat, în special, despre reforma absolut necesară – teritorial-administrativă, este un concept la Guvern”, a mai spus acesta.

Totodată, prim-ministrul a menționat că, odată cu reluarea unor activități, a fost atestată o „îmbunătățire a situației la bugetul public național”, astfel că angajamentele statului legate de salarii, pensii și investiții vor fi îndeplinite.

Șeful Executivului insistă că Legea cu privire la organizațiile necomerciale nu este bună în versiunea actuală și ar trebui să fie votată ținând cont de mai multe amendamente.