Principală  —  IMPORTANTE   —   Noua funcție a lui Oleg…

Noua funcție a lui Oleg Teterea, apropiatul lui Igor Dodon, după ce a renunțat la mandatul de deputat

Socialistul Oleg Teterea, unul dintre cei mai vechi și devotați prieteni și cumetri ai președintelui Igor Dodon, a renunțat la mandatul de deputat în favoarea unei noi funcții.

În timp ce deputații socialiști spun că nu cunosc cu ce funcție nouă s-a ales colegul lor de fracțiune, deputatul PAS, Sergiu Litvinenco, a scris pe pagina sa de Facebook că Oleg Teterea s-a mutat din scaunul de deputat în cel de director al S.R.L. „Chișinău-Gaz”.

Ziarul de Gardă i-a contactat pe mai mulți colegi de fracțiune ai lui Oleg Teterea, însă la apeluri au răspuns doar deputații PSRM, Vasile Bolea și Grigore Novac, care ne-au comunicat că nu cunosc în ce funcția a fost numit colegul lor, precizând doar că aceasta nu este compatibilă cu cea de deputat.

L-am apelat instistent și pe Oleg Teterea, doar că acesta nu a răspuns nici la telefon, dar nici la SMS-uri.

Informația despre numirea deputatului în funcția de director al „Chișinău-Gaz” nu a fost încă comunicată oficial. Responsabilii de la „Moldova Gaz” nu au răspuns la apelurile ZdG, iar cei de la „Chișinău Gaz” au spus că nu ne pot confirma această informație și că un răspuns vom putea obține de la serviciul de presă, care însă va fi disponibil doar început cu data de 18 mai.

Surse demne de încredere ne-au comunicat însă că Oleg Teterea ocupă fotoliul de director al „Chișinău Gaz” încă din luna aprilie, iar acest lucru nu a fost încă făcut public. Deputatul a avut la dispoziție 30 de zile pentru a renunța la mandatul său din Parlament, în favoarea fotoliul de director al „Chișinău Gaz”.

Ziarul de Gardă a scris anterior despre Oleg Teterea în investigația „Toți oamenii președintelui”. Oleg Teterea este unul dintre cei mai vechi și devotați prieteni și cumetri ai președintelui Dodon.

Lilian Filipov, Oleg Teterea, Igor Dodon și Petru Corduneanu

Oleg Teterea a fost unul dintre proprietarii firmei „Hunter Elit Club”. Aceasta a reușit să arendeze, în iunie 2008, pe când Igor Dodon, cunoscut pasionat de vânătoare, era ministru al Economiei, şi la doar trei luni de la fondare, 168,7 ha de pădure în Călăraşi, Ocolul Silvic Bravicea, cu taxe anuale de doar 315 lei pentru un hectar. În 2013, CSJ a dispus, definitiv, rezilierea contractului de arendă dintre „Moldsilva” şi SRL „Hunter Elit Club”.

Pe lângă legăturile cu „Hunter Elit Club”, Oleg Teterea deține, oficial, 90% din compania „Tedar Investment”, care avea, până în septembrie 2019, denumirea de „Tedar-Auto” și se ocupa cu reparația mașinilor. 

Partenerul deputatului Oleg Teterea în această afacere este sora soției sale, Alla Darovannaia. Larisa Teterea, soția lui Oleg Teterea, este, de mai mulți ani, contabilă-șefă adjunctă la Victoriabank. Ala Darovannaia, sora sa, respectiv, cumnata lui Oleg Teterea, a devenit deputată pe listele PSRM în urma alegerilor parlamentare din februarie 2019.

Familia deputatului Teterea trăiește la câția metri distanță de casa la sol a familiei președintelui Dodon. Soții Oleg și Larisa Teterea locuiesc într-un apartament cu cinci camere și o suprafață de 165 m.p., amplasat la etajul 10. Aceștia au investit în apartament încă din luna aprilie 2006, iar în 2014 l-au înregistrat pe numele lor la Cadastru.