Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Curtea Constituțională a validat mandatele…

Curtea Constituțională a validat mandatele a doi deputați

Parlamentul R. Moldova va avea doi deputați noi, asta după ce Curtea Constituțională le-a validat mandatele. Este vorba de Alla Darovannaia și Anatoliție Labuneț, candidați supleanți pe lista Partidului politic „Partidul Socialiștilor din Republica Moldova”.

Alla Darovannaia, candidata nr. 28 pe circumscripția națională a PSRM pentru alegerile parlamentare din 24 februarie, este economist, doctor în științe, conferențiar universitar, coordonator de proiecte și cadru didactic la ASEM.

Anatolie Labuneț este marinar și a fost deputat în legislatura precedentă. La scrutinul parlamentar din 24 februarie, acesta a ocupat poziția nr. 31 în lista PSRM.

„Pornind de la argumentele invocate, Curtea Constituțională i-a declarat aleși în calitate de deputați în Parlamentul Republicii Moldova, cu validarea mandatului, pe doamna Alla Darovannaia și pe domnul Anatolie Labuneț, pe lista Partidului politic „Partidul Socialiștilor din Republica Moldova”. Hotărârea Curții Constituționale este definitivă, nu poate fi supusă niciunei căi de atac, intră în vigoare la data adoptării și se publică în Monitorul Oficial al Republicii Moldova”, este menționat în hotărârea Curții.

Cei doi vor ocupa fotoliile rămase vacante în Legislativ după ce socialiștii Victor Gaiciuc și Vladimir Țurcan au renunțat la mandate, iar următorii din listă – Adrian Albu și Petru Corduneanu – au refuzat să devină parlamentari.