Dodon, naş de cununie în “AFACEREA CU AURUL”

Igor Dodon, liderul Socialiştilor din R. Moldova, a cununat fiica unei vânzătoare stradale din „afacerea cu aurul”, reţinută de mai multe ori de poliţiştii sub acoperire de la Misiuni Speciale. La nunta finei, Dodon s-a afişat alături de vânzătoarele de aur şi de ex-ministrul Apărării, generalul de brigadă Victor Gaiciuc. Liderul Socialiştilor îşi recunoaşte gradul de rudenie.

ZdG a demonstrat, încă din anul 2010, gradul de rudenie al poliţiştilor sub acoperire de la Misiuni Speciale şi al celor de la Poliţia Economică cu comerciantele stradale din “afacerea cu aurul”. Poliţiştii şi-au confirmat rudenia, continuând şi astăzi să activeze în Direcţia Misiuni Speciale din cadrul MAI.

Vânzătoarele de aur la masă cu Dodon

În luna septembrie 2011, Igor Dodon i-a cununat pe Sergiu Gaiciuc, fiul mai mic al fostului ministru al Apărării, Victor Gaiciuc, şi pe Ina Ceban, fiica uneia dintre vânzătoarele stradale de aur, Eugenia Ceban.

La nunta care a avut loc în Chişinău, au fost prezente şi alte vânzătoare de aur, bune prietene de-ale Eugenei Ceban. Alexandra Gheaţă vinde în stradă aur adus prin contrabandă din Turcia. Aceasta a venit la nunta soţilor Gaiciuc purtând inele pe toate degetele, brăţări şi pandantive din aur.

Vanzătoarea de aur Eugenia Ceban, cunoscută de clienţi sub numele “Jănea”, a fost reţinută de mai multe ori de poliţiştii de la Misiuni Speciale pentru comercializarea ilegală a bijuteriilor din metal preţios. În anul 2010, într-o misiune sub acoperire a unor poliţişti la care au participat şi reporterii ZdG, aceasta a fost reţinută în flagrant în timp ce-i cântărea unui client un inel din aur. Deşi poliţiştii de la Misiuni Speciale au găsit peste 80 de articole din aur în geanta ei, vânzătoarea de aur  a fost eliberată fără a fi amendată.

Nicolae Dodon: Gaiciuc i-a propus lui Igor să fie naş

Eugenia Ceban este originară din Sadova, r. Călăraşi. Tot din Sadova este şi Igor Dodon, naşul de cununie al soţilor Gaiciuc. “De la Jănea mai cumpăr câte un cercel când îmi trebuie. Nu de acasă. Ea stă mai mult prin Chişinău”, ne-a spus o localnică din Sadova.

Nicolae Dodon, tatăl lui Igor Dodon, ne-a dat mai multe detalii despre relaţia familiei Dodon cu Eugenia Ceban atunci când ne-a invitat în beciul familiei Dodon de la Sadova. Acesta ne-a arătat  sticlele cu whisky şi vin de colecţie primite de la mai mulţi miniştri, inclusiv de la fostul ministrul al Apărării, Victor Gaiciuc.

“Igor i-a cununat băiatul lui Gaiciuc. De unde s-a întâlnit el cu “starşîi Gaiciuc”, eu nu ştiu. Dar ministrul Gaiciuc i-a zis lui Igor să-i cunune băiatul. Igor nu a ştiut că mireasa îi sadoveancă. Şi aşa a ieşit că eu i-am cununat fiica surorii Eugeniei Ceban, şi Igor pe fiica ei, Ina Ceban”, ne-a mai spus Nicolae Dodon.

Contactat de ZdG, Igor Dodon susţine că în Sadova sunt mulţi cu numele de familie Ceban şi că el nu se cunoaşte îndeaproape pe Eugenia Ceban. “Ceban sunt mulţi în sat. Dacă ea este mama fetei pe care am cununat-o, nu o cunosc îndeaproape. Fina mea este Ina Gaiciuc”.

Vânzătoarele de aur şi poliştii sub acoperire

Mai multe dintre vânzătoarele de aur şi-au făcut profil pe site-ul de socializare „odnoklassniki”. Vânzătoarea stradală Eugenia Ceban a publicat o serie de fotografii în care se afişează alături de liderul Socialiştilor din R. Moldova, Igor Dodon. În una dintre poze, este alături şi de interpretul Adrian Ursu. Vânzătoarea de aur Alexandra Gheaţă are numele de profil pe site-ul de socializare “Alexandra Argint (Gheaţă)”. În fotografii apare cu tot felul de brăţări şi pandantive din aur.

Şi poliţiştii sub acoperire din cadrul Direcţiei Misiuni Speciale, care participau la flagranturi în “Afacerea cu aurul”, au publicat pe site-ul de socializare fotografii dintr-un depozit cu aur. “Care doreşte? Vă spun adresa”, comentează “Stas”, poliţist sub acoperire, o poză în care stă lângă o ladă plină cu bijuterii din aur şi o grămadă de lingouri de aur.

Amintim că ZdG a publicat un serial de anchete prin care a demonstrat relaţia de concubinaj dintre o vânzătoare stradală de aur şi şeful secretariatului Ministerului de Interne, Igor Guţu, şi, totodată, gradul de rudenie dintre comerciantele din “afacerea cu aurul” şi unii poliţişti de la Misiuni Speciale din cadrul MAI.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

17 comentarii

 1. dinu

  cu asa gen de postare ieftina va pierditi cititorii si reitingul, se vede ca aveti scopuri personale, niciodata nam vazut ca ZDG sa scrie despre functionarii de la Primarie si acolo este ce de scris adevar, dar nascoceli de doi bani! rusine

 2. eu

  da eu zic chiar e bine lumea sa cunoasca cit mai mult despre cei care sunt sau tind la putere. Bravo ZGD!

 3. Tolica

  Igor unde te-ai bagat frate ? Ai mai vrut plus 10 voturi de la pradavetile de aur, iaca na

 4. lotru

  ion, dinu, note, una si aceias persoana,rahat!
  zdg nuu epentru voi, cititi comunistul mincinos

 5. Tolica

  Comentariile de doi bani, despre alti doi bani, sunt sigur provocatoare, din partea Socialistilor, de doi bani

 6. Ana

  ce sa spun,sa va fie rushine sa postati asa prostii…nu aveti nici o dovada de ceea ce scrieti…toti sunt oameni si fiecare are munka lui…nimeni nu fura nimik de la stat si asta e important asa ca purati-le de griji celor ce fura si ucid da nu oamenilor ce muncesk…

 7. ???

  Cata marlanie,draga Ana! Ti-a cununat si tie copiii amaratul Dodon? Si unde v-ati cunoscut? Tot cu bisnita in mijlocul strazii vizavi de Ministerul de Interne? Asa bravilor sub acoperire,demni de o celula 2×2,le venea mai usor,la o cafea,sa-si ia partea “binemeritata”,pt ca penalele din strada trebuiau si pazite.Glumesti? Aveau si cate 4 kg de aur la ele.Daca mirosea vreun interlop,nu din cei care le pazeau,astia-s super-interlopi?
  “Fiecare are munca lui”,mor de ras,chiar daca e de plans.Lumea a muncit 45 ani si n-a adunat cat a “adunat” sarmanul Dodon,ca munceste de se rupe furand.
  Dovezi sunt cu trenul,numai ca pana cand avem la varf de cei ca Dodon,stapani la oi,puscariile vor fi numai pt gainari,pt ca rusinea e un sentiment nobil si nu e data celor ca muncitorul de Dodon sau cateva paparude bisnitare,care se jura pe cruce,apoi se duc la biserica,pt ca si acolo varful e un anturaj de muncitori,ca de abia ridica etajele vilelor,au uitat sa-si monteze lift,iar cand li se termina benzina la BMW,santajeaza si sperie prostimea cu chinurile iadului…
  Da,am inteles ca mai e in jur de o tona de aur de pus pe piata din fata ministerului,asa ca dati-i zor acum cat Dodon mai munceste si el din greu ca sa va pazeasca si sa-si plateasca intretinerea la cateva vile si naispe rable de masini de sute de mii de euro…

 8. Turc

  Observ din ce mai mult ca in Moldova ce nu este normal devine normal si oamenii de acum cred ca e normal ceea ce niciodata nu a fost normal.{«Ложь, повторённая тысячу раз, становится правдой.”Paul Joseph Göbbels” ….. Zic oamenii ca fiecare are munca lui….corect …., si politistii au munca lor,dar ce folos??? Ca oricum din munca altora se hranesc .Faptul ca la stat nu vin impozite,pensionarii dupa o viata muncita la stat au pensii de te ia plansul pe nimeni nu intereseaza…Apar mai multe mesaje de sustinere pentru dodon si donciu decat de critica la adresa lor. Sunt cuvinte de aur ce a scris ” ???” – rusinea e un sentiment nobil.Pacat numai ca mai multi si mai multi considera rusinea si onoarea o slabiciune.

 9. vera

  Un ziar independent si corect asa trebuie sa procedeze!

  “COPILULUI” INDRAZNET

  Hudoa,fiinta pagina,
  Ce cu minciuna,te-nfratesti,
  Facind de ris:statul, destinul,
  Poporul care-l mai prostesti,
  Ce ai clonat si Monitorul
  Tarii Romane si traiesti,
  Fara mustrare,cu medalii –
  De la feti bisericesti,
  Catind, un loc, mai acatarii
  Ca ingerul – cazut de sus,
  Ce-a vrut puterea,sa-i revie,
  Uitind,ca este si-un pamint,
  Unde va fi lasat, sa fie
  Stapinul celor cu pacat,
  Care doresc doar bogatie,
  Spurcind, sufletul,de El,dat!

 10. LORI

  si ce sa dorit sa se spuna in acest articol, ca ACESTI TINERI SA NU SE FI INDRAGOSTIT SI CASATORT, SA NU-SI FI LUAT UN NAS DE CUNUNIE? CE IMPORTANTA CE FAC PARINTII, DACA INCALCA LEGEA SA SE OCUPE ORGANELE DE STAT DE EI, DAR SA KACI EVENIMENTUL UNUI CUPLU, SAU SA SCUIPI SPRE FAMILIA NASULUI, CA IA CUNUNAT, la ce va servit acest articol?

 11. lilica

  CEA MAI INTELEGENTà PERSOANà ESTE ACEEA CARE STIE A OBSERVA FàRà CA Sà ISI SPUE PàREREA…

  eu insà cu pàrerea mia si fiecare cu a lui,cred cà fiecare nuntà este doar o posibilitate de a stringe bani si a se làuda,deci a atrage atentia altora…
  cine furà are nevoe de spectatori…
  cine nu isi merità ceea ce are cautà aprobarea altora 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *