Sper că Moşul nu-i corupt

Dragă Moşule,

De câţiva ani nu ţi-am mai scris, gândindu-mă că sunt prea mare pentru daruri, iar cei mici, care le aşteaptă, sunt prea mulţi.

Anul acesta a fost unul deosebit, inclusiv pentru mine. Cu toate că, pe parcurs, au fost multe decepţii, deprimări, iar pe alocuri şi lacrimi, în final, pot spune că a fost unul foarte bun. Am avut parte de multe surprize în plan profesional, am descoperit noi prieteni printre colegii de meserie, am luat o decizie pe care nu mi-o imaginam vreodată, dar de care sunt mândră şi fericită: am venit în echipa Ziarului de Gardă.

În anul care pleacă, am fost cuminte, cel puţin aşa îmi pare mie; am fost harnică, cel puţin m-am străduit; am fost altruistă, cel puţin aşa mi-am dorit; am fost prietenoasă, cel puţin aşa am simţit. Am şi restanţe la unele capitole, recunosc şi promit că, la anul, îmi iau revanşa. N-am fost o bună gospodină, dar sigur voi fi în noul an; mi-am neglijat vechii prieteni, dar lucrez deja la calendarul zilelor de naştere; mi-am vizitat prea rar părinţii, dar la anul am să-i invit pe ei mai des la mine; am lăsat neinvestigate multe domenii care dor, dar promit, celor neglijaţi, că la anul vor apărea în ZdG numele şi faptele lor.

Moşule, doar ştii că am trecut printr-un an electoral şi că ne asteaptă altul. Încearcă să aduci cadouri şi celor care votează, nu doar celor care sunt votaţi. Dacă acesta e vreun secret de-al tău, scuză-mi insistenţa, dar aş vrea, totuşi, să ştiu ADEVĂRUL. Funcţionarii noştri au salarii mizere, dar maşini şi case luxoase. Deşi avem corupţie, dosare de lux nu avem. Avem, în schimb, funcţii dăruite, şefi numiţi şi subalterni loiali, care nu se încumetă să lovească mâna care îi hrăneşte. Concluzia mea, Moşule, nu ştiu care mai este, dar mă gândesc că poate Tu eşti dezlegarea secretului, poate tu eşti cel care aduci casele şi maşinile extrem de scumpe? Dacă nici acesta nu este răspunsul, trebuie să mă mai gândesc dacă este sănătos pentru mine să cunosc ADEVĂRUL. Acum, dragă bătrâne înţelept, sper doar că ai un salariu mare şi nu ai nepoţi şi fini în subordinea ta. Sper din toată inima, pentru că prea se tot adevereşte expresia unei surse de-a noastre, care este convinsă că “nimeni nu poate rezista la 500 de mii de Euro”. Tu, Moşule, poţi?

Dacă poţi, mi-aş dori să primesc răspunsul tău măcar prin e-mail, dar cel mai mult aş vrea să nu am răvaşe, dar să descopăr dosare de lux şi/sau funcţionari care-şi fac doar meseria.

P.S.: Moşule, sper că anul trecut ZdG a ajuns la tine, iar la anul va ajunge şi la întreaga ta familie.

Tatiana Eţco, 
tatianaetco.zdg@gmail.com

Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *