Funcţionarul hapsân

De la Casa Presei se aud, din când în când, în zile diferite, frânturi de voci răsunând dinspre una dintre instituţiile importante ale statului. Un funcţionar alertat se plânge de griji şi nevoi. “Muncă importantă, întru binele societăţii, dar salarii mici, mici de tot, domnilor! Cum să exişti din asemenea remunerări?”. “La munca pe care o facem, să râzi, nu alta de salariul pe care ni-l plătesc! Dar cine vede, cine înţelege?”, se auzea, într-o zi obişnuită, ca un ecou, răsunând din partea acelei instituţii. Importante de tot.

Am ieşit afară să vedem cine se rupe muncind, pentru a realiza, eventual, un articol de presă. Nimeni, nimic – nici urmă de efort. În aer, însă, plutea vocea, aceeaşi voce, cerşind bani de la cetăţenii veniţi cu diverse probleme la el.

Am mers după voce. Ca în jocul cela. Cald… Rece… Vântul de afară o fura uneori şi ne rătăceam paşii. Mai aproape, tot mai aproape. Am ajuns chiar lângă biroul său. Nu am reuşit să intrăm, în schimb am aşteptat să-i auzim mesajul. Acelaşi. Bani puţini! Preţuri mari! Mai rău ca cerşetorul de pe str. Puşkin, care plânge de foame şi sărăcie. Cât am stat la uşă, vreo trei persoane, înroşite la faţă, au ieşit ţintă din birou, cu portmoneul subţiat. “E mai fin, mai uşor de purtat”, se autolinişteau aceştia, încercând să uite de funcţionarul hapsân.

ACF (Asociaţia Cetăţenilor Flămânzi)

Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

3 comentarii

  1. Grivei

    da!… dupa cum se intelege, institutia e cea “insirata” intre str,Puskin si Banulescu Bodoni… problema e mai grava, pentru ca se aude un cor intreg in toata republica, in toate institutiile de stat – aceleas “versuri” si totodata, se repad toti la functii, pentru ca asa vaicarinduse ne golesc buzunarele, adunind milioane, sarmanii “sfintii” votati de noi…

  2. XYZ

    Cred ca ai dreptate. Si eu, trecand pe str. Puşkin, am auzit acel cor. Se plang, dar nu sunt sinceri…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *