VIDEO/ O moldoveancă recruta tinere din familii social-vulnerabile pentru a le exploata sexual în Grecia

Polițiștii de frontieră au identificat două tinere din familii social-vulnerabile care au fost recrutate și ulterior traficate în Grecia cu scop de a presta servicii sexuale. Persoana, bănuită de trafic de ființe umane, este o conațională de 23 de ani care în complicitate cu mai mulți cetățeni ai Republicii Moldova, Greciei și Bulgariei au organizat „sejurul” fetelor la Atena, unde și erau exploatate sexual.

Pe parcursul anilor 2017 și 2018, ofițerii de investigații și cei de la urmărire penală din cadrul Poliției de Frontieră, sub coordonarea Procuraturii pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale, au monitorizat și analizat activitatea ilegală a bănuitei. În rezultat au fost identificate două victime, cetățene a Republicii Moldova de 19 și, respectiv 26 de ani, ambele locuitoare ale raioanelor din estul țării. Conform planului infracțional, suspecta de trafic de ființe umane identifica tinere din familii nevoiașe, le promitea un post de lucru peste hotare bine plătit și le asigura transportul până la destinație. Ajunse în Grecia, orașul Atena, fetele erau asigurate cu chirie, unde și prestau ulterior servicii sexuale comerciale. Din declarațiile acestora s-a aflat că tinerele intrețineau relații sexuale cu până la 30 de bărbați pe zi, iar plata pentru un client era de 10 euro, din care îi revenea doar o jumătate.

Având informații concrete pe caz, acum două săptămâni polițiștii de frontieră au oprit la ieșirea din mun. Chișinău un autocar de rută internațională, fiind depistate tinerele care aveau planificată „călătoria” în Grecia pentru aceleași scopuri de prestare a serviciilor sexuale comerciale. Mai târziu, în data de 24 ianuarie curent, a fost reținută și suspecta de trafic de ființe umane.

Angajații Poliției de Frontieră continuă cercetările în vederea elucidării circumstanțelor pe faptul săvârșirii infracțiunii de trafic de ființe umane. Suspecta este cercetată în arest la domiciliu, în conformitate cu art.165, al.2 lit.(b),(d) al CP al RM, aceasta riscă închisoare de la 7 la 15 ani.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

1 comentariu

  1. ivancelgroaznic

    “Pe parcursul anilor 2017 și 2018, ofițerii de investigații și cei de la urmărire penală din cadrul Poliției de Frontieră, sub coordonarea Procuraturii pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale, au monitorizat și analizat activitatea ilegală” Cam multisor o tebuit, doi ani sa vada, ce era la vedere de la inceput. Numa, iaca se pare, si politia si procuratura e tare minjiti in cea afacere, ca are si ei un ban de luat de din cea afacere.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *