Principală  —  RECOMANDAT   —   Cele mai abonate raioane. Unde…

Cele mai abonate raioane. Unde va merge ZdG în vizită?

La sfârșitul anului 2022 redacția ZdG anunța că pe parcursul noului an va merge în deplasări, prioritar, în raioanele cu cei mai mulți abonați, pentru a asculta problemele cu care se confruntă locuitorii de acolo și a contribui la soluționarea acestora. 

Rezultatele campaniei de abonare sunt peste așteptările redacției, avem mai mulți abonați decât orice ziar din R. Moldova, dar și mai multe abonamente ca în toți cei 18 ani din istoria ZdG. Apreciem foarte mult faptul că cititorii au devenit și mai mulți, înțelegând că astfel vom avea și mai mult de lucru.

Totuși, o reformare a sistemului de operare în cadrul Poștei Moldovei, care și-a împărțit zonele de distribuție a presei nu după raioane, ci după regiuni, ne-a pus în imposibilitatea calculării exacte a numărului de abonați. În prezent, o regiune din schema Poștei Moldovei conține mai multe sate din diferite raioane, iar satele unui raion sunt divizate în 2 regiuni diferite. 

Am făcut, totuși, o analiză pertinentă a celor mai abonate localități și am întocmit o listă de 12 raioane care au cele mai multe sate, cu cel mai mare număr de abonați. Astfel, raionul Cahul este lider, atât la numărul de abonați, cât și la numărul de sate care au peste 100 de abonați, iar satul Slobozia Mare este lider național, cu cel mai mare număr de abonați – 298. Raioanele Rezina și Fălești au, de asemenea, câte 4 sate care au peste o sută de abonați la ZdG, satul Peciște având cel mai mare număr de abonați din Rezina – 225, iar satul Glinjeni din Fălești – 187 de abonați. Felicitări acestor trei raioane și mulțumim cititorilor noștri fideli din acestea, dar și din alte raioane. 

Lista completă a raioanelor campioane la numărul de abonați ai ZdG este prezentată mai jos. Aceste raioane vor beneficia în mod obligatoriu de vizite ale echipei ZdG în acest an. 

LoculRaionul
1Cahul
2Rezina
3Fălești
4Edineț
5Călărași
6Drochia
7Cimișlia
8Căușeni
9Cantemir
10Șoldănești
11Glodeni
12Râșcani

Primele vizite și primele ediții speciale ale ZdG: Cahul, Rezina și Fălești

Astfel, primele deplasări ale ZdG din cadrul acestei campanii și respectiv, prima ediție specială, va fi dedicată raionului Cahul și va apărea la 2 februarie. Vor urma, cronologic, vizite în raioanele Rezina și Fălești pe parcursul lunilor februarie și martie, respectiv, reporterii ZdG vor documenta subiecte din localitățile acestor raioane. Ulterior, vom anunța vizite și în celelalte raioane, în care sunt cei mai mulți abonați la ZdG. 

Vă rugăm să ne sugerați teme din aceste zone, scriindu-ne la zdg.redactia@gmail.com, pe pagina noastră de facebook sau telefonând la numerele de telefon ale redacției. Vă mulțumim.