Principală  —  Ediţia PRINT  —  Ştiri vechi   —   Unde se află judecătoarea care…

Unde se află judecătoarea care a dispărut după condamnare

Judecătoarea Elena Roibu, care a dispărut din sala de judecată după condamnare, a fugit imediat în Transnistria, ceea ce înseamnă că avea un plan stabilit din timp, a declarat Minitrul Justiției, Oleg Efrim. El a adăugat că „ea a putut să fugă din sala de judecată pentru că până la sentință, conform legii ea era liberă.De fapt, ea a fugit în timp ce judecătorii erau în sala de deliberare, iar în sală a intrat excorta”. Ministrul a mai spus că nu era neapărat ca Elena Roibu să fie informată de cineva despre decizia luată de judecători, așa cum cazul ei era cât se poate de evident. „Atât de evident încât mă mir că ea a venit în general la instanța de judecată. În prezent, judecătoarea se află în urmărire internațională”, a menționat ministrul.

473-judecatori-si-avocatiOleg Efrim a spus că acest caz urmează să fie o lecție pentru sistemul de justiție. „Eu consider că escorta trebuia să fie în sală chiar de la începutul procesului, ca să nu permită să iasă din sală persoana judecată. Aici e o altă problemă cu paza sediului de judecată. Noi le oferim bani judecătorilor pentru a asigura paza, dar ei nu îi gestionează corect. Într-o parte e întreprinderea Pază de Stat, în altă parte e poliția sau carabinierii, iar în altă parte sunt pensionarii care sunt angajați în calitate de paznici. Însă, trebuie să nu uităm că atribuțiile unui paznic la judecată sunt altfel decât cele ale unui paznic la o întreprindere. Aceasta înseamnă că trebuie să intervenim pentru a asigura un sistem de pază eficient”, a subliniat Oleg Efrim.

Articole la această temă:

http://investigatii/judecatoarea-a-disparut-dupa-condamnare

http://investigatii/sentinta-judecatoarea-si-avocata-prinse-cu-doua-mii-de-euro-condamnate-la-155-ani-de-inchisoare-cu-executare