Principală  —  Ştiri  —  Social   —   A mai dispărut un tânăr

A mai dispărut un tânăr

A mai dispărut un student. Simion Dmitruc are 21 de ani și este student la ASEM.

„Sâmbătă, 16 ianuarie, Simion a plecat la prietena sa, cu care urma să stea tot weekendul. Luni, 18 ianuarie, la ora 8:00 l-am sunat. Mi-a spus că se pregătește de examenul care urma să înceapă la ora 9:00. După aceea l-am sunat în repetate rânduri, însă, telefonul îi este deconectat”, ne povestește Jana Dmitruc, mama băiatului, care susține că vocea fiului suna puțin straniu.

„Luni, când l-am sunat, vocea lui mi-a părut cumva somnoroasă, răspundea cumva cu întârziere…”, își amintește femeia. Potrivit ei, Simion avea planuri pentru acea săptămână: să susțină examenele, să meargă la școala auto, etc. „El este un băiat serios. Putea să nu reușească să susțină toate examenele, însă, niciodată nu lipsea de la ele. Ne telefonam zilnic de multe ori. Nu a mai dispărut niciodată”, explică mama.

Părinții băiatului au anunțat poliția și au telefonat la toate spitalele. „Există o lacună în Lege care nu permite verificarea convorbirilor telefonice a celor dispăruți dacă nu este deschis un dosar penal sau dacă nu este găsit cadavrul persoanei dispărute. Astfel, chiar și poliția devine neputincioasă… Dar noi sperăm să-l găsim viu și nevătămat”, ne spune, cu lacrimi în ochi,  Jana Dmitruc.