A mai dispărut un tânăr

A mai dispărut un student. Simion Dmitruc are 21 de ani și este student la ASEM.

„Sâmbătă, 16 ianuarie, Simion a plecat la prietena sa, cu care urma să stea tot weekendul. Luni, 18 ianuarie, la ora 8:00 l-am sunat. Mi-a spus că se pregătește de examenul care urma să înceapă la ora 9:00. După aceea l-am sunat în repetate rânduri, însă, telefonul îi este deconectat”, ne povestește Jana Dmitruc, mama băiatului, care susține că vocea fiului suna puțin straniu.

„Luni, când l-am sunat, vocea lui mi-a părut cumva somnoroasă, răspundea cumva cu întârziere…”, își amintește femeia. Potrivit ei, Simion avea planuri pentru acea săptămână: să susțină examenele, să meargă la școala auto, etc. „El este un băiat serios. Putea să nu reușească să susțină toate examenele, însă, niciodată nu lipsea de la ele. Ne telefonam zilnic de multe ori. Nu a mai dispărut niciodată”, explică mama.

Părinții băiatului au anunțat poliția și au telefonat la toate spitalele. „Există o lacună în Lege care nu permite verificarea convorbirilor telefonice a celor dispăruți dacă nu este deschis un dosar penal sau dacă nu este găsit cadavrul persoanei dispărute. Astfel, chiar și poliția devine neputincioasă… Dar noi sperăm să-l găsim viu și nevătămat”, ne spune, cu lacrimi în ochi,  Jana Dmitruc.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *