1915223_703503023119477_9034044455015103011_n

A mai dispărut un tânăr

A mai dis­pă­rut un stu­dent. Simion Dmi­truc are 21 de ani și este stu­dent la ASEM.

„Sâm­bătă, 16 ianu­a­rie, Simion a ple­cat la pri­e­tena sa, cu care urma să stea tot wee­ken­dul. Luni, 18 ianu­a­rie, la ora 8:00 l-am sunat. Mi-a spus că se pre­gă­tește de exa­me­nul care urma să înceapă la ora 9:00. După aceea l-am sunat în repe­tate rân­duri, însă, tele­fo­nul îi este deco­nec­tat”, ne poves­tește Jana Dmi­truc, mama băi­a­tu­lui, care sus­ține că vocea fiu­lui suna puțin stra­niu.

„Luni, când l-am sunat, vocea lui mi-a părut cumva somno­roasă, răs­pun­dea cumva cu întâr­zi­ere…”, își amin­tește femeia. Potri­vit ei, Simion avea pla­nuri pen­tru acea săp­tămână: să sus­țină exa­me­nele, să meargă la școala auto, etc. „El este un băiat serios. Putea să nu reu­șească să sus­țină toate exa­me­nele, însă, nici­o­dată nu lip­sea de la ele. Ne tele­fo­nam zil­nic de multe ori. Nu a mai dis­pă­rut nici­o­dată”, explică mama.

Părin­ții băi­a­tu­lui au anun­țat poli­ția și au tele­fo­nat la toate spi­ta­lele. „Există o lacună în Lege care nu per­mite veri­fi­ca­rea con­vor­bi­ri­lor tele­fo­nice a celor dis­pă­ruți dacă nu este des­chis un dosar penal sau dacă nu este găsit cada­vrul per­soa­nei dis­pă­rute. Ast­fel, chiar și poli­ția devine nepu­tin­cioasă… Dar noi spe­răm să-l găsim viu și nevă­tă­mat”, ne spune, cu lacrimi în ochi,  Jana Dmi­truc.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.