A mai dispărut un tânăr

A mai dis­pă­rut un stu­dent. Simion Dmi­truc are 21 de ani și este stu­dent la ASEM.

„Sâm­bă­tă, 16 ianu­a­rie, Simion a ple­cat la pri­e­te­na sa, cu care urma să stea tot wee­ken­dul. Luni, 18 ianu­a­rie, la ora 8:00 l-am sunat. Mi-a spus că se pre­gă­teș­te de exa­me­nul care urma să încea­pă la ora 9:00. După ace­ea l-am sunat în repe­ta­te rân­du­ri, însă, tele­fo­nul îi este deco­nec­tat”, ne poves­teș­te Jana Dmi­truc, mama băi­a­tu­lui, care sus­ți­ne că vocea fiu­lui suna puțin stra­niu.

„Luni, când l-am sunat, vocea lui mi-a părut cum­va somno­roa­să, răs­pun­dea cum­va cu întâr­zi­e­re…”, își amin­teș­te feme­ia. Potri­vit ei, Simion avea pla­nu­ri pen­tru acea săp­tămâ­nă: să sus­ți­nă exa­me­ne­le, să mear­gă la școa­la auto, etc. „El este un băi­at seri­os. Putea să nu reu­șeas­că să sus­ți­nă toa­te exa­me­ne­le, însă, nici­o­da­tă nu lip­sea de la ele. Ne tele­fo­nam zil­nic de mul­te ori. Nu a mai dis­pă­rut nici­o­da­tă”, expli­că mama.

Părin­ții băi­a­tu­lui au anun­țat poli­ția și au tele­fo­nat la toa­te spi­ta­le­le. „Exis­tă o lacu­nă în Lege care nu per­mi­te veri­fi­ca­rea con­vor­bi­ri­lor tele­fo­ni­ce a celor dis­pă­ru­ți dacă nu este des­chis un dosar penal sau dacă nu este găsit cada­vrul per­soa­nei dis­pă­ru­te. Ast­fel, chiar și poli­ția devi­ne nepu­tin­cioa­să… Dar noi spe­răm să-l găsim viu și nevă­tă­mat”, ne spu­ne, cu lacri­mi în ochi,  Jana Dmi­truc.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul sa nu publicam sau sa ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ura de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *