Surprizele noului Guvern

Au devenit cunoscute mai multe nume din noul Guvern, condus de Pavel Filip. Astfel, deși se vehicula că la Externe, în locul Nataliei Gherman va veni Victor Osipov, ZdG a aflat că Andrian Candu, actualul președinte de Parlament va fi numit ministru. Ulterior însă, numele lui Candu a fost înclocuit în lista finală cu numele lui Andrei Galbur.

Iată lista noului Guvern, aflată de ZdG, încă neconfirmată oficial!

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene – Andrei Galbur
Ministerul Finanțelor – Octavian Armașu
Ministerul Agriculturii – Eduard Grama
Ministerul Afacerilor Interne – Alexandru Jizdan
Ministerul Tineretului și Sportului – Victor Zubcu
Ministerul Tehnologiei Informațiilor și Comunicațiilor – Vasile Botnari
Ministerul Economiei – Octavian Calmîc
Reintegrare – Gheorghe Balan

La ministerul Muncii va fi propusă o persoană care a activat anterior la Banca Mondială.

În rest, miniștrii actuali își păstrează funcțiile. Deci, la Mediu, Educație, Transporturi și Apărare, rămân miniștrii actuali, din partea PL, Valeriu Munteanu, Corina Fusu, Iurie Chirinciuc și Anatol Șalaru. La Sănătate va fi păstrată Ruxanda Glavan, la Cultură, Monica Babuc, la Justiție, Vladimir Cebotari, iar la Construcții, Vasile Bîtcă.

Update: Sursele ZdG precizează că, în urma altor discuții, Andrei Galbur, fost ambasador la Moscova ajunge ministru al Afacerilor Externe, iar Octavian Armașu la Ministerul Finanțelor, deși inițial se preconiza candidatura lui Ion Chicu.

Vedeți aici Lista oficială a viitorului Guvern.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

6 comentarii

 1. alex kooper

  Aluzii care bintuie azi prin pressa PLDM-ista!!! Avem putin timp ramas pina la oficiala prezentare a cabinetului de ministri!! Dar presa hoteasca nu se lasa de remodelat stirile !!!

 2. Feodor Gladii

  Anticipatele se apropie. De ce? Minis­te­rul Afa­ce­ri­lor Externe și Inte­gră­rii Euro­pene revine lui Andrian Candu

 3. artur

  ZdG , din nou o luati prin aratura , vad ca a aparut lista ministrilor , Candu nu e , deci eronati cititori, la fel si cum ieri cu Tolea . Deja nu va mai face fata

 4. Alissa A.

  Echipa este buna, sa speram ca vor reusi sa schimba lucrurile in bine in RM. Si mai sper ca acest Guvern va fi investit pentru trei ani inainte. Doar avind un Guvern stabil, in tara asta va fi posibil de activat si prosperat.

 5. Reformatorul

  Nu cumva ați dat-o în bară ca deobicei… dacă stiti ca tot ce scriti se dovedeste a fi minciuna, de ce naiba o mai faceti?!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *