Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Ion Dron: „Doi interlopi, Usatîi…

Ion Dron: „Doi interlopi, Usatîi și Plahotniuc și-au dat mâna. O nouă alianță care va duce în scurt timp Moldova în careul banditesc al anilor 90”

Ion Dron, președintele Centrului de Inițiative și Monitorizare a Autorităților Publice, susține că în R. Moldova a fost creată o nouă alianță. Potrivit lui, coaliția este formată de către contraversații oameni de afaceri Renato Usatîi și Vlad Plahotniuc.

„Doi interlopi, Usatîi și Plahotniuc și-au dat mâna. O nouă alianță care va duce în scurt timp Moldova în careul banditesc al anilor 90. Odată cu această alianță vor veni intimidările, omorurile la comandă și disparițiile de oameni”, scrie Ion Dron, pe o rețea de socializare.

În același timp, Ion Dron se arată nemulțumit de „inacțiunile” oamenilor legii. „Felicitări, țară îndobitocită de televiziuni, concerte și baluri în piață pe gratis. Ei sunt cum sunt, cu susținători pe măsură. Dar voi, ofițeri SIS, cei care ați jurat legii și acestui pământ, cum vă simțiți? Mai pretindeţi că aveți onoare, după spectacolul fimalizat cu ducerea pe mâini a unui interlop în urale exaltate? Aveți curajul să ne priviți în ochi? Rușine să vă fie”, scrie acesta referinduse la felul în care a fost reținut și eliberat ieri, 25 octombrie, Renato Usatâi.

„Vă îndemn, pe cei care mai au onoare. Plecați. În numele copiilor și nepoților voștri, în numele celor scârbiți, în numele viitorului acestui neam – plecați în demisie onorată. Vor veni, în scurt timp, vremurile când țara va avea nevoie de oameni cinstiți. Nu slujiți intereselor interlope. Fără susținerea voastră ei sunt niște oameni pitici. Voi, îi faceți mari și puternici. Dragi prieteni! Viața se încheie în ziua când tăcem în privința lucrurilor care contează. Niciodată intelopii în țara asta nu au urcat atât de sus. Tăcerea noastră este drumul sigur spre abator”, susține Ion Dron.