Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Ce spun candidații la funcția…

Ce spun candidații la funcția de primar al capitalei, despre trecerea testului de integritate la poligraf

Membrii „Partidului Verde Ecologist” au venit cu propunerea ca toți candidații la funcția de primar al capitalei să treacă testul de integritate la poligraf. În această ordine de idei, aceștia au expediat apelul tuturor candidaților. Data limită pentru acceptarea acestei provocări este 7 iunie 2015. 

Testul de integritate la poligraf urmează să se desfăşoare pe data de 9 iunie curent, în sala de ședințe a Primăriei mun. Chișinău.

În acest sens, Serafim Urechean a spus că nu vede de ce nu ar accepta astfel de provocare. „Dar nu știu de ce anume acest partid, care nu are nicio șansă de a obține măcar un vot, vine cu astfel de propuneri, deși nu a reacționat în niciun fel atunci când teritorii întregi de spații verzi din Chișinău au fost distruse. Însă, eu nu am nimic împotrivă unor astfel de teste”, a declarat candidatul la funcția de primar al Chișinăului, din partea PLDM.

În timp ce, Oazu Nantoi susține că nu-i plac astfel de jocuri. „Nu, nu am de gând să mă joc cu ei. Mai întâi să le ceară să treacă aceste teste cu poligraful lui Plahotniuc, Filat și Voronin. Eu îmi cunosc păcatele și nu vreau să mă implic în aceste jocuri politice. Aș trece testul cu poligraful doar împreună cu Greceanâi și Urechean”, a subliniat Nantoi, candidatul Blocului Electoral condus de Iurie Leancă (PPEM).

Asistența tehnică a fost solicitată de la CNA.

Amintim că alegerile locale vor avea loc pe data de 14 iunie curent.