(VIDEO) Poliția i-a aplicat două amenzi lui Alex Dimitrov la plângerea procurorului Dulgheru

Activistul Alexei Dimitrov i-au fost aplicate, astăzi, două amenzi contravenționale în mărime de câte 600 de lei, la plângerea procurorului Ion Dulghieru. Plângerea lui Dimitrov a fost redirecționată de către poliție procurorului General al Republicii Moldova. 

Activistul Alexei Dimitrov a fost amendat astăzi cu două amenzi contravenționale în mărime de câte 600 de lei fiecare de către polițistul Ion Sârghi de la Sectorul de poliție nr. 1 din Chișinău. Amenzile au fost aplicate în baza plângerii depuse de procurorul Ion Dulghieru la data de 30 decembrie 2016.

În cadrul audierii la poliție, Dimitrov a solicitat să fie făcută repetat cercetarea mașinii procurorului, să fie audiată o persoană ca martor și să să-i fie oferit un apărător. Toate aceste demersuri au fost respinse. Totodată, plângerea lui Dimitrov pe faptul agresării sale de către procurorul Dulgheru a fost redirecționată de către poliție procurorului General al Republicii Moldova.

Ion Dulgheru, fostul adjunct al procurorului sect. Centru, astăzi, procuror în cadrul Procuraturii mun. Chișinău, acuzat că a mers cu mașina pe trotuar, iar ulterior l-a lovit pe activistul Alexei Dimitrov se declară nevinovat și spune că a fost victima unei provocări. Acuzatorul de stat susține că nu l-a lovit pe activist, precizând că el nu poate lovi cu mâna dreaptă, fiind, de fapt, stângaci. Dulgheru anunță că a depus și el o plângere la poliție, unde a reclamat faptul că Dimitrov l-a numit cu cuvinte necenzurate și i-a deteriorat automobilul, după ce l-a lovit cu piciorul.

Cazul este investigat de poliție, dar și de Inspecția Procurorilor, care s-a autosesizat pe marginea cazului.

Sursa Video: www.ZdG.md

REFERINȚE:


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

1 comentariu

  1. Mihai Cucu

    Cum naiba sa te mai numesti aparator al dreptului omului si al ordinii publice si să amendezi victimele?hoti in lege,nu politie/procuratura!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *