Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   (VIDEO) Poliția i-a aplicat două…

(VIDEO) Poliția i-a aplicat două amenzi lui Alex Dimitrov la plângerea procurorului Dulgheru

Activistul Alexei Dimitrov i-au fost aplicate, astăzi, două amenzi contravenționale în mărime de câte 600 de lei, la plângerea procurorului Ion Dulghieru. Plângerea lui Dimitrov a fost redirecționată de către poliție procurorului General al Republicii Moldova. 

Activistul Alexei Dimitrov a fost amendat astăzi cu două amenzi contravenționale în mărime de câte 600 de lei fiecare de către polițistul Ion Sârghi de la Sectorul de poliție nr. 1 din Chișinău. Amenzile au fost aplicate în baza plângerii depuse de procurorul Ion Dulghieru la data de 30 decembrie 2016.

În cadrul audierii la poliție, Dimitrov a solicitat să fie făcută repetat cercetarea mașinii procurorului, să fie audiată o persoană ca martor și să să-i fie oferit un apărător. Toate aceste demersuri au fost respinse. Totodată, plângerea lui Dimitrov pe faptul agresării sale de către procurorul Dulgheru a fost redirecționată de către poliție procurorului General al Republicii Moldova.

Ion Dulgheru, fostul adjunct al procurorului sect. Centru, astăzi, procuror în cadrul Procuraturii mun. Chișinău, acuzat că a mers cu mașina pe trotuar, iar ulterior l-a lovit pe activistul Alexei Dimitrov se declară nevinovat și spune că a fost victima unei provocări. Acuzatorul de stat susține că nu l-a lovit pe activist, precizând că el nu poate lovi cu mâna dreaptă, fiind, de fapt, stângaci. Dulgheru anunță că a depus și el o plângere la poliție, unde a reclamat faptul că Dimitrov l-a numit cu cuvinte necenzurate și i-a deteriorat automobilul, după ce l-a lovit cu piciorul.

Cazul este investigat de poliție, dar și de Inspecția Procurorilor, care s-a autosesizat pe marginea cazului.

Sursa Video: www.ZdG.md

REFERINȚE: