Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   O absolventă a INJ, respinsă…

O absolventă a INJ, respinsă de două ori de președintele Timofti, a ajuns totuși judecătoare

Astăzi, 14 iulie 2015, în cadrul ședinței Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) au depus jurămîntul doi din judecătorii recent numiți în funcție, anunță CSM.

Astfel, Natalia Berbec și Emil Bulat au jurat să respecte Constituţia şi legile ţării, drepturile şi libertăţile omului, să-și îndeplinească cu onoare, conştiinţă şi fără părtinire atribuţiile ce le revin. Depunerea jurământului a fost consemnată într-un proces-verbal, fiind semnat de către preşedintele ședinței, Victor Micu şi de către noii magistrați, se spune într-un comunicat al CSM.

În data de 8 iulie, respectiv 10 iulie 2015, de către Președintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, la propunerea Consiliului Superior al Magistraturii, au fost numiți în funcția de judecător în cadrul Judecătoriei Hîncești, pe un termen de 5 ani, Emil Bulat și Natalia Berbec. Conform prevederilor art. 12 din Legea privind statutul judecătorului, înainte de a începe exercitarea funcției, judecătorul este obligat să depună jurămîntul, deoarece actele efectuate de judecător înainte de depunerea jurămîntului sunt nule, se mai precizează în comunicatul CSM.

ZdG amintește că Natalia Berbec, absolventa Institutului Naţional al Justiţiei (INJ), a fost respinsă anterior de două ori de şeful statului, pe motiv că ar fi avut unele relaţii cu omul de afaceri Veaceslav Platon, numele căruia a figurat în mai multe scandaluri.