Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   Cazul "Judecătoarei şi a papucarului”,…

Cazul „Judecătoarei şi a papucarului”, tergiversat de organele de drept

Cazul care a apărut în ediţia din 15 ianuarie a Ziarului de Gardă şi în care se relata despre petiţiile unui papucar din oraşul Cahul care o învinuia pe magistrata Marina Galupa, de la Judecătoria Leova că ar fi falsificat acte prezentate în judecată a ajuns în atenţia Procuraturii Generale.

Pe acest caz s-a sesizat Procuratura Generală care a luat dosarul la verificare. ZdG a intrat în posesia ordoanţei semnate de Igor Serbinov, adjunctul Procurorului General, care semnalează că procuratura şi Inspectoratul de Poliţie din oraşul Taraclia au tergiversat acest dosar.

În actul oficial, Serbinov scrie că dosarul penal deschis pe banuiala de falsificare a probelor în instanţă de către Marina Galupa şi clienta sa Ana Porumbescu, grefiera de la Judecătoria Cahul, era bazat pe motive „rezonabile”. Totodată procurorul acuză cele două instituţii din Taraclia de lipsă de activitate, după ce, timp de opt luni nu au întreprins „toate măsurile permise de lege pentru a investiga obiectiv acest caz. Au fost întreprinse doar două acţiuni, de audiere a părţii vătămate şi a martorului”. Serbinov a constatat că procurorul şi poliţistul ce investigau acest caz nu au ridicat şi recunoscut drept corpuri delicte ale acestei infracţiunii certificatul şi bonul de plată şi au evitat să le interogheze pe cele două bănuite pe acest caz.

Astfel acest dosar a fost retras de la Procuratura şi IP din Taraclia şi transmis chiar forţelor de ordine din raionul Leova, acolo unde activează în calitate de judecătoare Marina Galupa, anchetată în acest dosar.