Principală  —  Ediţia PRINT  —  Ştiri vechi   —   Nicolae Timofti despre Plahotniuc, Colenco…

Nicolae Timofti despre Plahotniuc, Colenco şi Popovici

Nicolae Timofti, noul preşedinte al R. Moldova a oferit un interviu pentru ZdG, cu două zile înainte de a fi învestit oficial în funcţia de preşedinte al R. Moldova. În cadrul acestui interviu, care poate fi citit astăzi, exclusiv, în ediţia print a ZdG, Timofti a vorbit despre cine l-a felicitat şi cine nu cu ocazia alegerii în funcţia de preşedinte al R. Moldova, dar şi despre alte subiecte care nu au fost abordate de el până acum.

Preşedintele proaspăt ales vorbeşte despre cum a fost relaţia sa cu Vladimir Voronin, preşedinte atunci când Timofti activa în calitate de judecător. Din interviu aflaţi dacă Voronin l-a telefonat vreodată în cei opt ani de mandat prezindenţial pentru a-i cere vreo favoare, dar şi în ce relaţii este cu ceilalţi ex-preşedinţi ai R. Moldova, Mircea Snegur şi Petru Lucinschi.

Timofti vorbeşte pentru cititorii ZdG şi despre o eventuală demisie din funcţia de preşedinte. „Nu mă ţin de fotoliu”, spune acesta. Fostul preşedinte al CSM a vorbit şi despre relaţiile sale cu Ghimpu, Filat şi controversatul Plahotniuc, dar şi despre judecători, în special despre Aureliu Colenco, fost preşedinte al Curţii de Apel Economice şi Dorin Popovici, care încearcă acum să se restabilească în funcţia din care a fost demis şi cu votul său.

Vedeţi AICI interviul integral cu preşedintele R. Moldova, Nicolae Timofti