Principală  —  Ştiri   —   (VIDEO) Mobilizare masivă a poliției…

(VIDEO) Mobilizare masivă a poliției la protestul de la Parlament

Sute de persoane au pichetat astăzi, 3 octombrie, sediul Parlamentului în timpul audierii premierului Pavel Filip. Cetățenii sunt revoltați de deci­zia Guver­nu­lui de a con­verti în dato­rie de stat cre­di­tele de urgență ofe­rite de către Exe­cu­tiv celor trei bănci care au fost lichi­date.

Sursa Video: www.ZdG.md

În jurul Parlamentului au fost mobilizați un număr impunător de polițiști. Prezent la fața locului, Alexandru Jizdan, ministru al Afacerilor Interne, a declarat că prezența masivă a polițștilor în uniformă și în civil este ca o reacție la mesajele de chemare la violență care au fost plasate în ajun pe rețelele sociale.

”Unele mesaje care sunt postate pe rețelele de socializare poartă caracter violent. De asta, pentru a proteja intacte sediile guvernamentale, am mobilizat forțe polițienești. Dacă în cel mai apropiat timp vom constata că situația este una liniștită, toată lumea o să plece la serviciu”, a declarat ministrul Jizdan.

La protest și-au făcut apariția câțiva deputați socialiști, dar și reprezentanți ai partidelor extra-parlamentare. Aceștia s-au arătat nemulțumiți de prestația Guvernului și au declarat că vor depune o nouă moțiune de cenzură.

Moțiu­nea de cen­zură împo­triva Guver­nu­lui Filip a fost res­pinsă din lipsă de cvo­rum. Premierul s-a ară­tat mul­țu­mit de această deci­zie.