Principală  —  Ediţia PRINT  —  Ştiri vechi   —   Circa 50 de migranţi moldoveni…

Circa 50 de migranţi moldoveni în Italia au decedat în 2012

În 2012 au fost înregistrate, în Italia, 50 de decese ale migranţilor moldoveni. Aproximativ 80% din aceste cazuri vizau femeile bolnave de cancer. În acest sens, AssoMoldove va organiza, la Roma, o serie de întâliniri pentru mărirea gradului de conştientizare a cetăţenilor migraţi, dar şi pentru îmbunătăţirea cunoştinţelor acestora despre modul de menţinere a sănătăţii.

La reuniune vor fi prezenţi operatori sanitari, medici şi mediatori culturali, cu care se va discuta despre accesibilitatea serviciilor, prevenirea unor boli, comportamentul alimentar zi de zi, precum şi despre accesul la unele servicii medicale.

O atenţie deosebită va fi acordată temei sănătăţii mamei şi a copilului, rolul Consulturilor Familiare din Roma, precum şi prevenirea cancerului, pe motiv că doar în 2012, 80% din cei 50 de migranţi moldoveni decedaţi în Italia erau bolnavi de cancer.

Reuniunea este organizată conform proiectului FEI, cu suportul Uniunii Europeane şi al Ministerului Italian de Interne. Scopul proiectului este de a informa mai bine cetăţenii străini despre accesibilitatea serviciilor medicale prevăzută de legea italiană.