Principală  —  Ştiri   —   Cine sunt membrii noului grup…

Cine sunt membrii noului grup de negociatori care vor discuta cu FMI

Octavian Calmîc, ministrul Economiei; Octavian Armaşu, ministrul Finanţelor; Stela Grigoraş, ministrul Muncii, Protecţiei Sociale şi Familiei; precum şi Sergiu Cioclea, Guvernatorul Băncii Naţionale a Moldovei, vor face parte din grupul de negociatori care vor discuta cu Fondul Monetar Internaţional (FMI) pentru semnarea unui Memorandum cu privire la politicile economice şi financiare între Guvernul R. Moldova şi FMI. O dispoziție în acest sens a fost semnată ieri, 4 iulie, de către premierul Pavel Filip.

Prin aceeaşi dispoziție a fost instituit Grupul de lucru pentru examinarea şi elaborarea programului strategic de susţinere financiară de către FMI, sub conducerea viceministrului Economiei, Vitalie Iurcu. Acesta va fi compus din 20 de persoane, între care Secretarul general al Guvernului, Consilierul principal de Stat al Prim-ministrului pe politici de dezvoltare, administraţie publică şi cooperare internaţională, viceminiştri, dar şi mai mulţi funcţionari din cadrul instituţiilor responsabile.

Conform dispoziției semnate de Premierul Pavel Filip, Grupul de negociatori va demara procesul de identificare şi coordonare a priorităţilor Guvernului, care vor face parte din proiectul noului Memorandum.

Totodată, Grupul de lucru va asista echipa de negociatori în procesul de pregătire a proiectului Memorandumului, precum şi în procesul de negociere a acestuia şi va elabora propuneri în vederea executării tuturor angajamentelor asumate.

Amintim că, în perioada 5-15 iulie 2016, la Chișinău se va afla o nouă misiune a Fondului Monetar Internațional.