Principală  —  Ediţia PRINT  —  Ştiri vechi   —   1 noiembrie 2014 - zi…

1 noiembrie 2014 – zi de doliu național

Nicolae Timofti, președintele R. Moldova, a semnat un decret privind declararea zilei de 1 noiembrie 2014 zi de doliu național în legătură cu decesul jurnalistului Constantin Tănase.

14000571_big1414686426Astfel, în ziua de 1 noiembrie 2014, în toate localităţile țării vor fi arborate în bernă drapelele de stat și la ora 12.00, se va cinsti memoria lui Constantin Tănase prin păstrarea unui moment de reculegere. De asemenea, Instituţia Publică Naţională a Audiovizualului Compania „Teleradio-Moldova” va organiza transmiterea în direct a ceremoniei funeraliilor jurnalistului Constantin Tănase.

Totodată, potrivit decretului, autorităţilor publice, întreprinderilor şi organizaţiilor sunt rugate să renunţe la desfăşurarea, în ziua de 1 noiembrie 2014, a acţiunilor distractive de masă.

Decretul a fost semnat de președintele țării „în semn de profundă durere cauzată de trecerea în eternitate a remarcabilului jurnalist, susținător activ al mișcării de renaștere națională, semnatar al Declarației de Independență a R. Moldova, publicist și scriitor, Constantin Tănase”, scrie într-un comunicat al Președinției.