[VIDEO] Reportaj emoționant din Donețk: „Oare pentru a înțelege că trebuie să ne împăcăm este nevoie să vedem trupuri de oameni?”


În timp ce ofensivele militare din regiunea Donețk, Ucraina se intensifică, elevii unui liceu au organizat o chemare la pace prin cântec. Piesa a fost realizată de elevii clasei a noua. După ce a fost prezentat subiectul în buletinul de știri nici prezentatoarea TV nu și-a putut reține emoțiile și a început să plângă.

„Mesajul nostru central este pentru persoanele care sunt responsabile pentru actele de violență, cerându-le să oprească haosul cât mai curând posibil. Război este ca ciuma, peste tot, aceasta trebuie să fie eliminat”, spune unul dintre elevii participanți.

„Operațiunile militare sunt peste tot, explozii pot fi auzite tot timpul. Este foarte infricosator pentru copii. Chiar trebuie să vedem cadavre pentru a realiza că avem nevoie de a iubi și de a înțelege unii pe alții?” spune o altă elevă.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *