Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Vladimir Putin câștigă alegerile prezidențiale…

Vladimir Putin câștigă alegerile prezidențiale din Federația Rusă

Vladimir Putin are 87,32% din voturi după procesarea a 99,67% din buletine de vot, conform datelor de la Comisia Electorală Centrală a Federației Ruse.

Pe locul doi se află Nikolai Kharitonov din Partidul Comunist al Federației Ruse (4,30%). Vladislav Davankov de la „Oameni noi” este al treilea (3,82%). Leonid Slutsky de la LDPR are 3,20%.

Conform așteptărilor clasei politice rusești și a celei internaționale, Vladimir Putin a câștigat alegerile prezidențiale, desfășurate în perioada 15-17 martie. Rezultatele preliminare, după procesarea a 99,67% din procese verbale, arată că pentru acesta ar fi optat peste 87% din totalul votanților.

Presa din regiunea transnistreană a publicat o fotografie cu una dintre cele șase secții de votare deschise de autoritățile ruse în stânga Nistrului, fără acordul autorităților de la Chișinău, pentru alegerile prezidențiale.

Din fotografie se poate vedea un șir de oameni care stau în rând după niște garduri metalice și care sunt verificați prin detectorul de metale înainte a intra în secția de votare din așa-numita Casă a ofițerilor a armatei ruse din Tiraspol.

De asemenea, se văd militari care păzesc locația și care par să fie înarmați.