Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   FOTO/ Verificați prin detectoare de…

FOTO Verificați prin detectoare de metale și supravegheați de militari. Cum votează cetățenii ruși din regiunea transnistreană

Presa din regiunea transnistreană a publicat o fotografie cu una dintre cele șase secții de votare deschise de autoritățile ruse în stânga Nistrului, fără acordul autorităților de la Chișinău, pentru alegerile prezidențiale.

Din fotografie se poate vedea un șir de oameni care stau în rând după niște garduri metalice și care sunt verificați prin detectorul de metale înainte a intra în secția de votare din așa-numita Casă a ofițerilor a armatei ruse din Tiraspol.

De asemenea, se văd militari care păzesc locația și care par să fie înarmați.

Secție de vot în Tiraspol. Foto: novostipmr.com

Scrutinul rus (ce durează trei zile, între 15-17 martie) se desfășoară duminică și în R. Moldova. O singură secție a fost aprobată de autoritățile de la Chișinău, la Ambasada Federației Ruse din capitală.

În regiunea transnistreană, fără acordul autorităților constituționale, au fost deschise șase secții de vot pentru alegerile prezidențiale rusești.

Trei în orașul Tiraspol și trei – în Zona de Securitate. Mai exact: una – la Tighina, una – la Rîbnița și alta – la Grigoriopol.

Ambasadorul rus la Chișinău, Oleg Vasnețov, a fost convocat la Ministerul Afacerilor Externe unde i-a fost comunicată poziția de dezaprobare a deciziei referitor la deschiderea secțiilor de votare a Federației Ruse în regiunea transnistreană a R. Moldova.