(VIDEO) ”Am 5 copii. Toți au plecat în străinătate. Am rămas singur ca un pui de cocostârc”

Toma Marandici din Coștești, Ialoveni, are 5 copii. Toți 5 au plecat în străinătate, și-au găsit locuri de muncă și au rămas acolo. „În  Irlanda am 3 fiice și un fecior.  Am 5 copii, toți au plecat. Nu aveau de lucru. Am rămas eu ca un pui de cocostârc. As vrea foarte tare să vină înapoi, că mi-i urât singur”, spune el, dar crede că oamenii nu pot reveni dacă nu vor exista locuri de muncă decente. El spune că pe lângă salariile mici, în Moldova,  „te mai amăgesc și nu îți dau nică”.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

7 comentarii

 1. alex kooper

  Ziarul de Garda dupa atitea ani de calareala a mintilor oamenilor acum merge si ii consulta da? Dar de ce nu au fost consultati pina acum acesti oameni deoarece nu de ieri iau plecat copii. ZdG CHIAR NU VII JALE CA ATI PARTICIPAT LA SARACIA DIN TARA ?!

 2. Dracon

  R.Moldova din 2009 trebuia sa devina un magnit pentru cetatenii R.Moldova plecati peste hotarele tarii pentru a se intretie insa furturile miliardelor de catre guvernele anterioare a dus la inposibilul de a realiza acest scop. Dar vad ca in cele 9 luni de guvernare a noului guvern Filip, sau atras investitii ce vor deschide peste 3000 de locuri de munca doar in parcul industrial Balti

 3. relu

  Asta e reteta de succes a mafiotilor de la moscova, alunga modovenii din tara, ca sa poata fura ei mai mult! Dodon, unde e miliardul?

 4. Aliona Borta

  Un bogdaprosti lui filat, dar si echipei lui din care face parte si maia. Stiu multe cazuri in care plecarile din sat sunt anume generate din cauza ca Maia a inchis scolile astfel tinerii nevoiti sa plece pentru a avea in apropiere o scoala pentru copii lor.

  • Valeria

   Hai sa fim seriosi, eu cind eram eleva Maia Sandu nu era munistru, dar colegii mei tot au ales sa plece…anii 2001-2004. Si in strainatate parintii vor tot o scoala mai buna pentru copiii lor, nu ii duc acolo unde invata doar 50 de copii.

  • Odarca din Herța

   -Aliona- este nume ocupant adus de tancurile rusești.
   pde limba mamei noastre se spune – ALINA !
   de la verbul -a alina- durerile noastre de sb ocupația străină !
   Numai Re-Unirea cu România ne este Salvarea !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *