Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   „Unu, doi, trei, patru, patru…

„Unu, doi, trei, patru, patru sute de euro, țineți”. Un angajat al Ocolului Silvic din Soroca, reținut pentru trafic de influență. Ar fi promis să influențeze persoane publice pentru eliberarea unui permis de conducere

Sursa: TV8

Ofițerii Centrului Naţional Anticorupţie (CNA) au reținut luni, 29 ianuarie, un angajat al Ocolului Silvic din Soroca, într-un dosar de trafic de influență. Acesta ar fi promis să favorizeze un candidat la obținerea permisului de conducere prin influențarea membrilor comisii de examene, conform unui comunicat de presă emis de CNA.

În fapt, bănuitul ar fi pretins și primit 500 de euro de la un bărbat în schimbul determinării unor angajați din cadrul Secției de Înmatriculare Transport și Calificare a Conducătorilor Auto din municipiul Soroca să favorizeze susținerea cu succes a probei practice de către candidat, iar ulterior să-i fie eliberat permisul de conducere auto pentru categoria „B”.

Astăzi, ofițerii CNA și procurorii din cadrul Procuraturii municipiului Bălți au desfășurat percheziții în automobilul și domiciliul bănuitului, iar în urma acțiunilor de urmărire penală acesta a fost reținut pentru 72 de ore.

Cazul este cercetat în continuare, sub conducerea procesuală a procurorilor, pentru stabilirea întregului cerc de suspecți.

– Îi 50 la 50. Ca prima dată.

– Ăi… Rău.

– Îți lămuresc.

Îhî.

– Eu am să mă stărui să fie din prima dată.

– Îhî.

– Că doar și-i normal chestia asta, că, ăi lasî și treci o dată așa, și pe urmă lași și mergi, da eu … Am să mă stărui. Tu pleci cu astîia.

– Îhî.

– … că tu și te duci din prima dată, așa că tot o să fie bine.

– Îhî, am înțeles. Cât ați spus? 500?

– Da, 500 și îmi dai să-ți fotografiez buletinul.

– Buletinul meu?

– Da.

– Da nu știu dacă îl am.

– Ăi, dacă nu-i, dă-mi datele și mi le scriu și aista îi tot.

– Unu, doi, trei, patru, patru sute de euro, țineți.

– Îmi dai, dar să-mi scriu.

– Cinci. Corect?

– Patru, cinci… Da.

– Patru, cinci sute.

– Vezi, dar dacă nu-i buletinul …

– Și buletinul meu. Iaca este.

– Este. Dă să-i fac o poză.