Principală  —  Ştiri   —   Un vot cât două mii…

Un vot cât două mii de kilometri: „Îmi doresc foarte mult ca aceste alegeri să fie un mic început pentru sfârșitul minciunii și corupției din R. Moldova”

Foto: Xinhua

O tânără din R. Moldova stabilită în China a parcurs două mii de kilometri ca să voteze. Gabriela Cojocaru are 25 de ani și este originară din satul Sagaidac, Cimișlia, dar acum locuiește în China. Spune că își dorește ca acest 1 noiembrie să fie un mic început de sfârșit al minciunii și corupției din R. Moldova.

„Azi, 1 Noiembrie e o zi specială și foarte importantă pentru mine, e ziua când am dreptul la vot, e o zi in care îmi simt resposanbilitatea mai mult ca niciodată, resposanbilitate față de Moldova. Locuiesc în orașul Chongqing din China și am parcurs 2000 de km până în Beijing, unde se află Ambasada R. Moldova. Este pentru prima oară când votez. Azi am simțit nevoia, mai mult ca niciodată, să merg să fac o alegere, să nu fiu indiferentă și să nu mă îndoiesc nici pe un minut că R. Moldova poate avea un viitor mai bun. Astăzi, mai mult ca niciodată, e important să ne unim, să arătam că suntem un popor căruia îi pasă de neam, cultură și istorie.

Îmi doresc foarte mult ca alegerile din 1 Noiembrie 2020 să fie un mic început pentru sfârșit, sfârșitul minciunii și corupției din R.Moldova. Îmi doresc foarte mult ca speranța ce o poartă toți cei din diaspora în inimă, cea de a se întoarce într-o zi acasă, sau măcar de a putea reveni mai des acasă, să nu dispară și anume alegerile de azi să facă ca speranțta noastră să fie și mai puternică. Vă îndemn pe toți să ieșim la vot, pentru că stând acasă nu schimbăm absolut nimic”, spune Gabriela.

Pe 1 noiembrie 2020, în R. Moldova au loc alegeri prezidențiale. În cursă sunt înregistrați opt concurenți electorali, dintre care șapte desemnați de formațiuni politice și actualul președinte al țării, în calitate de candidat independent. Pentru a fi declarat valabil, la scrutin trebuie să participe cel puțin 1/3 din numărul alegătorilor înscriși în listele electorale.