Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   ULTIMĂ ORĂ/ Vladimir Andronachi a…

ULTIMĂ ORĂ Vladimir Andronachi a fost eliberat din arest la domiciliu sub „garanție personală”

Vladimir Andronachi a fost eliberat din arest la domiciliu. Procuratura Anticorupție (PA) anunță că prin încheierea Judecătoriei Chișinău, sediul Buiucani, din 11 august 2023 a fost respins demersul acuzatorului de stat de prelungire a măsurii preventive ”arestarea la domiciliu” în privința inculpatului Andronachi Vladimir și, respectiv, a fost admisă cererea părții apărării privind înlocuirea măsurii preventive din arestarea la domiciliu în garanția personală.

În acest sens, măsura preventivă ”garanția personală” s-a admis de către instanță la cererea a patru persoane garante.

Încheierea nu este susceptibilă de a fi atacată.

Fostul deputat democrat Vladimir Andronachi, care a fost expulzat în noiembrie 2022 de autoritățile din Ucraina, figurează în dosarele penale „frauda bancară” și „metalferos”, care se află în gestiunea PA și Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS).

Potrivit procurorului anticorupție Octavian Iachimovschi, în dosarul „frauda bancară”, Andronachi este învinuit de infracțiuni de „escrocherie în proporții deosebit de mari în interesul unei organizații criminale”, precum și de „spălare de bani în proporții deosebit de mari, la fel, în interesul unei organizații criminale”.

În dosarul „Metalferos”, Andronachi este învinuit de „crearea și conducerea unei organizații criminale”, escrocherii în proporții deosebit de mari și spălarea banilor.