VOX/ Cum s-a schimbat viața după reforma pensiilor și de ce tinerii nu-și doresc să îmbătrânească în R. Moldova

Sistemul public de pensii a fost reformat în 2017. Am întrebat oamenii cum s-a schimbat viața lor de atunci, ce cunosc despre prevederile noii legi și dacă își doresc să îmbătrânesscă în R. Moldova.

Reforma nu a soluționat toate problemele din sistemul de pensii. Astăzi, raportul dintre pensia recepționată și salariul mediu continuă să fie cel mai mic din regiune, iar majoritatea vârstnicilor au o pensie mai mică decât minimul de existență.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

2 comentarii

  1. eh

    Acestea sunt oamenii care au muncit o viata, au pus banii la BEM ca acuma sa stea cu mana intinsa. Pacat. Intr-aedevar la Moldova sunt preturi europene si salariu ca la Moldova – de aia vom muri de foame si de saracie.

  2. Lider Moldovan

    Mă tem dragă televizionșciță, că iar ai călcat în strachină! Tinerii nicăieri nu vreau să îmbătrânească, nu numai în Moldova. Cu cât trăiesc mai bine, cu atât mai tare nu vor să îmbătrânească. Ți-ași mai spune eu ceva, dar știu că ești supărăcioasă și vei porni cenzura!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *