VIDEO/ Ședința cabinetului de miniștri. Lista subiectelor de pe ordinea de zi

Guvernul se întrunește într-o nouă ședință. Pe agenda miniștrilor se numără 24 de subiecte, printre care alocarea de mijloace financiare pentru achitarea compensațiilor persoanelor supuse represiunilor politice, aprobarea componenței delgației care va participa la ședința Consiliului Economic al CSI, dar și modificarea mai multor legi. Agenda completă poate fi accesată AICI.

15.43: Antrenorii care au pregătit sportivi medaliați la Jocurile Olimpice, la campionatele mondiale sau europene, vor primi o indemnizație pe viață, care va fi achitată lunar. În acest sens, Executivul a avizat pozitiv inițiativa legislativă care prevede completarea Legii cu privire la cultura fizică și sport.

15.33: Contractul de finanțare dintre Republica Moldova și Banca Europeană de Investiții (BEI) privind implementarea proiectului „Transportul energiei electrice de către „Moldelectrica”, semnat în 2012, va fi extins cu încă 2 ani, până la 26 decembrie 2020. Guvernul a aprobat inițierea negocierilor și semnarea unui amendament în acest scop.

15.27: Guvernul a aprobat componența delegației care va participa mâine, 22 noimebrie, la ședința comună a Executivului de la București cu cel de la Chișinău.

15.21: Guvernul a dat aviz pozitiv proiectului cu privire la modificarea Codului electoral în sensul instituirii dispozițiilor, potrivit cărora în ziua alegerilor nu se admite niciun fel de agitație electorală în incinta secției de votare sau în raza a 100 metri de la localul votării.

15.14: Ministerul Finanțelor va aloca din contul bugetului de stat pentru anul 2018 circa 1,5 milioane de lei pentru restituirea valorii bunurilor prin achitarea de compensații persoanelor supuse represiunilor politice.

15.12: Vladimir Baldovici, directorul general al Agenției Proprietății Publice (APP) a propus Guvernului numirea lui Vadim Dermenji îm funcția de director general adjunct al APP.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *