VIDEO/ Rezultatul ședinței de la Ministerul Educației în legătură cu situația de la tabăra „Trandafir”

Ministerul Educației, Culturii și Cercetării organizează un briefing de presă în legătură cu rezultatele ședinței organizată în cazul celor 13 copii maltratați la tabăra „Trandafir” de la Vadul lui Vodă.

La ședința organizată de minister au fost invitați reprezentanții ASEM, care dețin dreptul de proprietate asupra taberei, reprezentanții ai Primăriei orașului Vadul lui Vodă, reprezentanți ai Agenției Naționale pentru Sănătate Publică și ai Inspectoratului de Stat al Muncii. La ședință și-au confirmat prezența și reprezentanții Direcției raionale de învățământ Hâncești și reprezentanții Consiliului raional Ialoveni, care au procurat foi de odihnă pentru copii la tabăra „Trandafir”.

Menționăm că 13 copii, cu vârstele cuprinse între 11 și 15 ani, au fost agresați fizic chiar de educatorii taberei, care erau minori și ar fi consumat anterior băuturi alcoolice. Incidentul a avut loc pe 7 august,  iar Poliția Capitalei și Procuratura au inițiat un proces penal pentru tortură în privința celor doi adolescenți, care sunt cercetați în stare de libertate pentru că sunt minori.

Foto: edu.gov.md

Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *