Principală  —  IMPORTANTE   —   VIDEO/ Primii zece lucrători medicali…

VIDEO Primii zece lucrători medicali ai Poliției de Frontieră au fost vaccinați împotriva COVID-19

A început procesul de imunizare împotriva COVID-19, în cadrul Inspectoratului General al Poliției de Frontieră (IGPF). Primii au fost vaccinați zece medici și asistente care lucrează la Centrul Medical al IGPF.

„Persoana imunizată, care intră în contact cu o persoană infectată, nu va avea COVID-19 sau va suporta o formă ușoară a virusului. Astfel, nu vom mai avea atât de mulți bolnavi internați în spitale și nu vom avea atât de multe cazuri grave și foarte grave”, consideră medicul-şef al Centrului Medical din cadrul IGPF, Marius Balea.

Acum două luni asistenta medicală din cadrul IGPF Elena Doagă a suportat o formă gravă de COVID-19, iar acest lucru, spune ea, a motivat-o să se vaccineze.

„M-a motivat să mă vaccinez pentru binele meu și al familiei mele. Suntem un grup de lucrători medicali, care ne confruntăm zilnic cu pacienții infectați cu COVID-19″, a menționat asistenta medicală din cadrul IGPF Elena Doagă.

„Avem o stare de euforie, de fericire. Suntem printre primii oameni, care s-au vaccinat în Republica Moldova”, a declarat medicul din cadrul IGPF Svetlana Armanu.

Campania de vaccinare împotriva COVID-19 în R. Moldova a început pe 2 martie, după ce sâmbătă, 27 februarie, la Chișinău au ajuns peste 21 de mii de doze de vaccin, donate de România prin intermediul Mecanismului de protecție civilă al Uniunii Europene.

Joi, 4 martie, autoritățile din R.Moldova au recepționat lotul de 14 400 de doze de vaccin AstraZeneca, prin intermediul platformei COVAX.

Potrivit Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale (MSMPS), până astăzi, au fost vaccinate 8.116 persoane.