Principală  —  Ştiri  —  Social   —   VIDEO/ Accident în lanț pe…

VIDEO Accident în lanț pe o stradă din capitală: un automobil a alunecat în pantă, peste alte vehicule

Captură de ecran/Facebook

Pe strada Studenților, din capitală, între sectorul Rîșcani și Ciocana, a avut loc un accident în lanț luni, 8 ianuarie. Potrivit imaginilor publicate pe rețelele de socializare, un automobil Hyundai a alunecat zeci de metri, până a lovit alte câteva mașini oprite pe drum.

Clipul video a fost făcut public de deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) Alex Trubca, care susține că porțiunea de drum a fost „patinoar” și la ultima ninsoare.

„Strada Studenților e patinoar. La fel a fost și când a nins data trecută. Deci e o regulă. Dacă tot nu este capacitate de a curăța toate străzile, cel puțin închideți-le pe celea pe care nu se poate practica șofatul!

Dar, meh, din punct de vedere a PR-ului dă mult mai bine scosul viceprimarilor la rânit omăt printr-un live colindând străzile înzăpezite!”, a transmis deputatul.

Circulația transportului public din Chișinău rămâne sistată până la sfârșitul zilei de luni, 8 ianuarie. Potrivit reprezentanților Primăriei municipiului Chișinău, decizia a fost luată „pentru siguranța călătorilor”.

„Conform datelor prezentate de stațiile meteorologice, cea mai mare cantitate de precipitații cade în Capitală.

Vom reveni cu detalii despre reluarea activității troleibuzelor și autobuzelor”, au transmis autoritățile municipale.

La ora 11, Comisia Situații Excepționale din Chișinău (CSEC) a anunțat că, până la ora 16:00, va fi sistat transportul public, cu excepția celor cu scop tehnic de intervenție. În plus, a fost anunțată sistarea activității școlilor și grădinițelor pe parcursul a două zile, până pe 11 ianuarie.

Decizia este luată din cauza ninsorilor abundente care cad pe tot teritoriul R. Moldova.

Tot astăzi CSEC a decis să sisteaze și activitatea instituțiilor publice, cu excepția celor implicate în deszăpezire și înlăturarea ghețușului, celor din sănătate și a celor aflate în serviciul persoanelor care se află în situații de risc.

Serviciul Hidrometeorologic de Stat (SHS) a emis cod galben de schimbarea bruscă a vremii. Astfel, codul portocaliu, care urma să fie valabil până miercuri, 10 ianuarie, a fost modificat în cod galben, pe întreg teritoriul țării.