Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Victoria Ştefaniuc, artista păpuşar care…

Victoria Ştefaniuc, artista păpuşar care învie poveştile la Paris

Poveştile noastre populare au prins viaţă şi în capitala Franţei. Victoria Ştefaniuc, fiica regretatului actor Victor Ştefaniuc, a moştenit de la tatăl său pasiunea şi talentul pentru actorie, iar acum îşi desfăşoară activitatea la Paris.

Cum sunt primite de publicul francez spectacolele ce au la bază poveştile moldoveneşti, aflaţi în cadrul unui material realizat pentru Radio Moldova de jurnalista Diana Istrati.

Victoria Ștefaniuc a povestit despre cariera ei artistică care a început la Paris cu vreo patru-cinci ani în urmă, „m-am angajat într-un teatru păpușăresc unde se jucau și „Umbre Chinezești” perfecționându-mă în domeniu acesta. Jucam spectacole la biblioteci, în alte săli, apoi am creat o asociație teatrală și am pus în scenă povestea „Fata babei și fata moșului”, a menționat protagonista.

Moldoveanca a povestit ascultătorilor Radio Moldova că a dat spectacole în Austria, Maroc și în China, astfel a încercat să transmită mesajul poveștilor noastre moldovenești copiiilor din mai multe țări.

„Acum lucrez asupra unui alt proiect, „Balada celor cinci motănași” de Ion Druță. Publicul este foarte receptiv și mai ales că eu vin dintr-o țară pe care nu o cunosc, spectatorii încep să mă întrebe despre muzica, costumele și păpușele noastre, căci caut să colaborez cu scenografii din Moldova”, a remarcat artista.

Victoria vorbește cu nostalgie despre tatăl său, Victor Ștefaniuc, considerându-l un „fenomen”, „alături de el eram oricând cu zâmbetul pe buze. Mi-ar plăcea să mă întorc, să mai trăiesc acea senzație”, remarcă eroina.

Sursa: trm.md