Principală  —  Ştiri  —  Social   —   „Vă rog cu lacrimi în…

„Vă rog cu lacrimi în ochi, ajutați-ne să ne mai vedem părinții!” se caută donatori de plasmă care au învins coronavirusul

foto: moldova24.info

În R. Moldova la etapa actuală au fost atestate 3304 de cazuri confirmate de Covid-19, dintre care, 825 de cazuri au fost recuperate. Anastasia Solomon spune că părinții ei sunt infectați cu coronavirus și sunt internați în spital în stare gravă, iar pentru a-i salva, este nevoie de plasma unui bărbat care are grupa întâi de sânge pozitivă.

Mama femeii, Olga Solomon, este lucrător medical și a luptat în prima linie cu virusul, iar tatăl ei, Boris, s-a infectat de la ea. Ambii se află în secția reanimare. Mama este în stare gravă dar stabilă, dar tatăl ei este în stare extrem de gravă. Femeia vine cu un strigăt de ajutor și cere oamenilor care au învins virusul să doneze plasmă, deoarece aceasta ar fi una din soluțiile care i-ar ajuta să se recupereze.

Anastasia Solomon

„Stimați cetățeni ai R. Moldova , vin cu un strigăt de disperare și îngenuncheată de durere…
În secția de reanimare a Spitalului de Urgență, infectat cu Covid-19, se zbate între viață și moarte TATA, un om cu suflet mare. Se află într-o situație critică și extrem de gravă, conectat la aparatul de respirație mecanică. Este intubat și are nevoie de ajutor. El s-a infectat de la mama, care a luptat în prima linie cu acest virus nenorocit. Ea este lucrător medical. Mama, infectată și ea, se află în secția de reanimare într-o stare gravă, dar stabilă”, scrie femeia pe rețelele de socializare.


Este nevoie de plasma unui bărbat cu grupa sanguină O(I)Rh+ care a învins acest nenorocit virus, în urmă cu două săptămâni.
Vă rog cu lacrimi în ochi, vă rog! Cine poate dona o picătură de viață pentru lupta împotriva acestei nenorocite pandemii?
Ajutați-ne să ne mai vedem părinții, să le mai spunem cît de tare îi iubim, iar nepoții să mai aibă cui spune ,,scumpii noștri bunici”!
Împreună vom învinge!
Vă doresc tuturor sănătate!

Potrivit Centrului Național de Transfuzie a Sângelui, calificativul donatorului de plasmă convalescentă îl întrunesc persoanele de gen masculin, cu vârsta cuprinsă între 18 și 60 de ani, care nu suferă de careva boli cronice și au cel puțin 14 zile de însănătoșire completă de la externarea din spital.

Plasma persoanelor tratate de infecția COVID-19 poate fi un medicament eficient în tratamentul pacienților în stare gravă și extrem de gravă. Această terapie se practică deja experimental în SUA, China, Italia, Germania și alte țări afectate de pandemie. Metoda de tratament a fost reglementată în țara noastră la 13 aprilie 2020. Astfel, pacienții urmează să primească plasmă de la foștii bolnavi complet vindecați, pentru a dezvolta imunitatea.