Principală  —  IMPORTANTE   —   UPDATE/ Exercițiul tactic de simulare…

UPDATE Exercițiul tactic de simulare a deplasării delegațiilor străine s-a încheiat

Sursa foto: Poliția R. Moldova

UPDATE 11:20 Exercițiul tactic de simulare a deplasării delegațiilor străine s-a încheiat. Antrenamentul a decurs fără incidente, iar traficul s-a desfășurat cu întârzieri minore, fără blocaje, anunță Grupul Media pentru Știri de Securitate privind Summitul Comunității Politice Europene 2023, care va avea loc în R. Moldova.

„Transportul public a circulat cu ușoare devieri de la itinerarul prestabilit, cu reluarea programului în capitală, în doar 20 minute. De asemenea, mașinile cu regim prioritar de circulație au avut coridor verde pentru intervenții.

Exercițiul a  avut ca scop perfecționarea și sincronizarea deplasării coloanelor oficiale în contextul desfășurării Summitului CPE 2023 care va avea loc la 1 iunie curent.  Autoritățile și-au testat în timp real potențialul de reacție pentru buna desfășurare a evenimentului.Printre participanții la exercițiu, au fost antrenați și conducătorii coloanelor oficiale și antemergătorii pentru a-și perfecționa abilitățile de deplasare a coloanelor oficiale.

Aplicațiile tactice de simulare au fost organizate de MAI în coordonare cu autoritățile din sfera securității naționale și s-au desfășurat în condiții de trafic intens pe principalele artere ale capitalei. Informăm cetățenii că, din motive de securitate, antrenamentele, simulările și alte exerciții sunt date publicității doar cu puțin timp înainte de desfășurarea acestora. Autoritățile apreciază receptivitatea și înțelegerea cetățenilor, atât a conducătorilor auto cât și a pietonilor, care au contribuit la realizarea cu succes a exercițiului. De  asemenea, se mizează pe atitudine proactivă a acestora și pentru evenimentele ulterioare, în contextul organizării Summitului CPE 2023”, arată un comunicat al Poliției R. Moldova.

Știrea inițială:

Grupul Media pentru Știri de Securitate privind Summitul Comunității Politice Europene (CPE) 2023, care va avea loc în R. Moldova, anunță că miercuri, 3 mai, la ora 9.00, în sectoarele Centru și Botanica ale capitalei s-a dat startul exercițiilor tactice de antrenament privind deplasarea coloanelor oficiale, cu ulterioara deplasare spre localitatea Bulboaca.

Exercițiul tactic de simulare este organizat de Ministerul Afacerilor Interne (MAI), în coordonare cu autoritățile din sfera securității naționale și se desfășoară în condiții de trafic intens pe principalele artere ale capitalei, conform MAI.

Pe 1 iunie, R. Moldova va fi gazda summitului Comunității Politice Europene. Pentru prima dată, țara noastră va găzdui aproximativ 50 de șefi de state și de guverne din Europa și oficiali ai Uniunii Europene.

„Pentru noi, cetățenii R. Moldova, summitul are o semnificație majoră. Este o recunoaștere internațională, și o oportunitate de a întări legăturile noastre cu țările europene – cu lumea liberă. Este și un mesaj foarte clar că Moldova nu este singură”, afirmă președinta Maia Sandu.

Comunitatea Politică Europeană este un for înființat anul trecut, unde liderii europeni discută soluții la cele mai urgente probleme ale Europei, precum sunt securitatea, stabilitatea și reziliența energetică.