Traficul de ființe umane s-a diminuat în urma regimului liberalizat de vize cu UE

Natalia Gherman, viceprim-ministrul, ministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, în calitatea sa de preşedinte al Comitetului Naţional pentru Combaterea Traficului de Fiinţe Umane, a avut la 11 mai curent, o întrevedere cu reprezentaţii Grupului de experţi independeţi privind combaterea traficului de persoane (GRETA), care se află pe parcursul săptămânii în R. Moldova, în cadrul celei de-a doua misiuni de evaluare.

Potrivit ministrei, prevenirea traficului de fiinţe umane este una din priorităţile Guvernului, menţionând angajamentul autorităţilor de a continua implementarea Planului Naţional de prevenire şi combatere a traficului de fiinţe umane pentru anii 2014 – 2016, dar și angajamentele internaționale în domeniu.

De asemenea, cei prezenți au constat diminuarea fenomenului traficului de ființe umane în contextul implementării regimului liberalizat de vize cu UE.

La rândul lor, oficialii au reiterat importanţa unui dialog continuu şi faptul că vor acorda tot sprijinul necesar pentru a schimba, în primul rând, mentalitatea societăţii cu privire la traficul de fiinţe umane.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *