Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Termoelectrica anunță că a recepționat…

Termoelectrica anunță că a recepționat încă un lot de păcură pentru sezonul rece 2022-2023

Termoelectrica S.A. anunță că a recepționat, joi, 8 decembrie curent un nou lot de păcură pentru sezonul rece 2022-2023, pe cale ferată și auto. Potrivit Termoelectrica, păcura este recepționată și stocată la Gospodăria de păcură în conformitate cu normele tehnice prevăzute de legislația națională.

Două zile în urmă, pe 6 decembrie, Termoelectrica S.A. de asemenea a recepționat un lot de păcură, prin intermediul transportului auto și feroviar. În ambele cazuri, compania nu anunță cantitatea de păcură recepționată.

Potrivit unui proiect votat de Guvern pe 30 noiembrie, Agenţia Rezerve Materiale (ARM) a Ministerului Afacerilor Interne (MAI) va elibera zece mii de tone de păcură din rezervele de stat, cu titlu de împrumut, către S.A. „Termoelectrica”. 

Potrivit proiectului, având în vedere că păcura va fi eliberată cu titlu de împrumut, S.A. „Termoelectrica” se obligă să restituie în rezervele de stat cantitatea de păcură eliberată, în aceeași cantitate și cu aceiași indici calitativi, „indiferent de oscilarea prețurilor”, până la data de 1 iulie 2023.

Din 11 octombrie 2022, Termoelectrica a anunța că Centrala Electrică cu Termoficare (CET) Sursa I a trecut la regim de funcționare pe bază de păcură în calitate de combustibil, cu utilizarea minimă a gazelor naturale în procesul tehnologic.

CET Sursa I este principala sursă de producere a energiei termice și electrice a Societății pe Acțiuni Termoelectrica și un important obiect energetic al țării. CET Sursa I asigură producerea energiei termice și energiei electrice în regim de cogenerare – ce presupune producerea a două tipuri de energie (termică și electrică) în baza aceluiași combustibil, explică Termoelectrica.