Suburbiile mun. Chișinău cu cel mai mic și cel mai mare număr de alegători

În mun. Chișinău au fost incluși în listele de bază 631 678 de alegători, dintre care 119 247 sunt din suburbiile municipiului. Cel mai mic număr de alegători îl are s. Condrița, unde sunt așteptați să își exprime votul 554 de persoane. Orașul Durlești este suburbia cu cel mai mare număr de alegători – 18 804.

Dintre sectoarele or. Chișinău, cel mai numeros este sectorul Botanica, unde în listele de bază au fost înregistrați 136 385 de alegători, urmat de sectorul Râșcani cu 117 731 de persoane, Ciocana – 95 098 de alegători, Buiucani – 91 411 persoane înregistrate, iar în sectorul Centru sunt așteptați la urne 71 806 persoane.

Astăzi, 20 mai 2018,  în mun. Chișinău au loc alegeri locale noi. Locuitorii municipiului sunt așteptați la urne să-și aleagă primarul. În cursa electorală pentru funcția de edil al capitalei participă 11 candidați, dintre care două femei și 9 bărbați. Pentru ca alegerile să fie validate, la urne trebuie să se prezinte 1/4 (25%) din numărul persoanelor înscrise în listele electorale. Dacă niciunul dintre candidaţi nu va acumula cel puţin jumătate din voturile alegătorilor, peste două săptămâni va avea loc al doilea tur de scrutin.

La ora 08:00, după o oră de la deschiderea secțiilor de vot, prezența la urne a fost de 0,8%.

Urmăriți aici informații la minut despre alegerile locale noi 2018:

LIVE TEXT: Chișinăul își alege primarul. Cei mai matinali alegători sunt persoanele cu vârsta între 56-70 de ani


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *