Stratulat anunță despre închiderea grupului „Ask a doctor”: „Eu de unul singur nu pot să lupt”

Pediatrul Mihai Stratulat anunță despre sistarea activității grupului „Ask a Doctor”. Medicul ar fi luat această decizie în urma publicării concluziilor Ministerului Sănătății în urma acuzațiilor pe care pediatrul le-a adus la adresa câtorva spitale, care ar face bani prin diagnosticarea greșită și tratament inadecvat al copiilor.

„În urma ultimelor evenimente, vin să vă anunț că activitatea grupului Ask a Doctor va fi sistată! Nu se va accepta nici o postare! Îmi pare nespus de rău că doar unora le pasă de sănătatea picilor din R. Moldova! Eu de unul singur nu pot să lupt”, a scris Stratulat în grupul „Ask a doctor”.

La începutul lunii iulie, medicul pediatru Mihai Stratulat, critica dur sistemul de sănătate din R. Moldova și acuza câteva instituții medicale din capitală că ar pune diagnoze greșite copiilor și i-ar spitaliza doar pentru ca instituția să obțină mai mulți bani de la stat. Cunoscutul medic, care deține o clinică privată în Chișinău, afirma că în prezent spitalele sunt finanțate de Compania Națională de Asigurări în Medicină (CNAM) în baza sistemului DRG (Diagnostic Related Groups), ceea ce înseamnă că instituția primește bani în funcție de cât de complex este cazul pacientului. Respectiv, dacă crește complexitatea, crește și suma rambursată de Companie.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *