• Statistica zilei: 258 cazuri de COVID-19 și 17 decese, înregistrate în ultimele 24 de ore în R. Moldova

  Statistica zilei: 258 cazuri de COVID-19 și 17 decese, înregistrate în ultimele 24 de ore în R. Moldova
  de
  18 ianuarie 2021 | 17:40

  Alte 258 cazuri noi de infectare cu COVID-19 au fost confirmate astăzi în R. Moldova, toate cazurile fiind cu transmitere locală. Bilanțul cazurilor de COVID-19 în țara noastră a ajuns la 153.112. Toto astăzi, 17 persoane au pierdut lupta cu boala.

  Astăzi au fost efectuate 1.256 de teste, dintre care 1.070 primare și 186 repetate.

  Din numărul total de cazuri, 10 sunt lucrători medicali: medici-5, asistenți medicali-5.

  În total, în cadrul instituțiilor medico-sanitare spitalicești, sunt internați 2274 pacienți confirmați cu infecția COVID-19, dintre care 227 în stare extrem de gravă (30 pacienți sunt conectați la aparate de respirație asistată).

  Alte 180 persoane au fost vindecate. În total, 143 330 persoane au fost tratate de COVID-19.

  În tratament la domiciliu cu forme ușoare și moderate de COVID-19 se află 3983 persoane, iar 20 882 sunt sub supraveghere la domiciliu.

  Totodată, astăzi COVID-19 a provocat moartea a 17 persoane.

  Deces 3251: Femeie de 62 ani, din mun. Chișinău, internată la SCM ”Sf. Arhanghel Mihail”. Comorbidități: hipertensiune arterială, diabet zaharat.

  Deces 3252: Bărbat de 64 ani, din r. Strășeni, internat la IMU. Comorbidități: hipertensiune arterială, cardiopatie mixtă, insuficiență venoasă cronică a membrelor inferioare, obezitate.

  Deces 3253: Femeie de 84 ani, din mun. Chișinău, internată la IMU. Comorbidități: hipertensiune arterială, cardiopatie hipertensivă.

  Deces 3254: Femeie de 67 ani, din r. Șoldănești, transferată de la SR Soldănești, la IMU. Comorbidități: hipertensiune arterială, cardiopatie mixtă, insuficiență venoasă cronică a membrelor inferioare, obezitate.

  Deces 3255: Femeie de 82 ani, din r. Leova, internată la SR Leova. Comorbidități: diabet zaharat, hepatită cronică.

  Deces 3256:  Bărbat de 63 ani, din r.Orhei, internat la SR Orhei. Comorbidități: cardiomiopatie hipertensivă, hipertensiune arterială, obezitate.

  Deces 3257: Bărbat de 62 ani, din r. Glodeni, internat la SR Glodeni. Comorbidități: hipertensiune arterială, cardiopatie hipertensivă.

  Deces 3258: Bărbat de 70 ani, din r. Strășeni, internat la SR Strășeni. Comorbidități: bronșită cronică, cardiopatie ischemică, angină pectorală de efort, hipertensiune arterială.

  Deces 3259: Bărbat de 76 ani, din r. Anenii Noi, internat la SCM ’’Gh.Paladi’’. Comorbidități: cardiopatie mixtă, angină pectorală de efort, diabet zaharat, hipertensiune arterială.

  Deces 3260: Femeie de 78 ani, din r. Ștefan-Vodă, internată la SR Ștefan-Vodă. Comorbidități: hipertensiune arterială, cardiopatie mixtă, fibrilație atrială cronică, obezitate.

  Deces 3261: Femeie de 49 ani, din r. Ștefan-Vodă, internată la SR Ștefan-Vodă. Comorbidități: hipertensiune arterială, cardiopatie mixtă, obezitate.

  Deces 3262: Bărbat de 65 ani, din r. Ștefan Vodă, internat la SR Ștefan-Vodă. Comorbidități: hipertensiune arterială, obezitate.

  Deces 3263: Bărbat de 63 ani, din r. Ștefan Vodă, internat la SR Ștefan-Vodă. Comorbidități: hipertensiune arterială,  cardiopatie mixtă, obezitate.

  Deces 3264: Femeie de 69 ani, din r. Anenii Noi, internată la SCR. Comorbidități: hipertensiune arterială, obezitate, diabet zaharat, cardiopatie mixtă.

  Deces 3265: Femeie de 66 ani, din r.Telenești, internată la SCR. Comorbidități: hipertensiune arterială, cardiopatie hipertensivă, obezitate.

  Deces 3266: A decedat Constantin Cornea, medic reabilitolog în cadrul Spitalului Raional Cimișlia. Acesta a fost internat la Institutul de Medicină Urgentă, pe 1 ianuarie.

  Deces 3267: A decedat Emil Volconovici, șeful Centrului de Sănătate Mintală Dondușeni. Acesta a fost internat la Spitalul Republican pe 14 ianuarie.

  Până la ziua de azi, 71 lucrători medicali au decedat din cauza infecției COVID-19.

  Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 1000 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web, ÎN LEAD, trebuie indicat și linkul direct către articolul preluat, iar în text, minim încă un hyperlink la sursa primară. Instituțiile de presă care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar edițiile tipărite vor indica sursa și autorul informației. Materialele de pe www.zdg.md sunt protejate de Legea 139 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova. Preluarea integrală a materialelor ZdG se poate realiza doar în condițiile unui acord prealabil cu redacția.

 • TRIMITE ȘTIREA TA
  Cunoști o informație de interes public? Trimite-o la ZdG
  FORMULAR

  Abonează-te pentru a fi la curent cu toate noutățile!

  Ziarul de Gardă. Singurul ziar de investigații din Republica Moldova. Abonează-te și tu! Abonează-te

  VIDEO/ „În 25 de ani, am asistat doar la distrugerea justiției”. De vorbă cu magistratul Ion Cotea despre un sfert de secol din viața sa

  După un sfert de secol, pe care l-a dedicat sistemului judecătoresc din R. Moldova, magistratul Ion Cotea constată cu regret că în toți acești ani „a asistat doar la distrugerea justiției”. Judecătorul afirmă c…
  VIDEO/ „În 25 de ani, am asistat doar la distrugerea justiției”. De vorbă cu magistratul Ion Cotea despre un sfert de secol din viața sa

  DOC/ În culisele investițiilor japoneze din agricultură: E-mailuri, interese și companii afiliate

  O serie de e-mailuri oficiale dintre fostul secretar de stat din cadrul Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului și fostul ambasador al R. Moldova în Japonia, analizate de ZdG, scot la iveal…
  DOC/ În culisele investițiilor japoneze din agricultură: E-mailuri, interese și companii afiliate

  Parlamentul European trimite în judecată Comisia Europeană din cauza vizelor pentru SUA. România, printre mizele procesului

  Parlamentul European dă în judecată Comisia Europeană la Curtea de Justiţie a Uniunii Europene pentru „eşecul de a acţiona” în ceea ce priveşte reciprocitatea vizelor UE-SUA, a anunţat purtătorul de cuvânt al P…
  Parlamentul European trimite în judecată Comisia Europeană din cauza vizelor pentru SUA. România, printre mizele procesului

  Primii pași de combatere a precarității menstruale: „Să nu mai fie o temă tabu în viața noastră”

  În R. Moldova, subiectele legate de menstruație încă rămân, în mare parte, tabu, iar în consecință, multe fete ajung să afle adesea într-un mod traumatizant despre aceste procese fiziologice importante. La nive…
  Primii pași de combatere a precarității menstruale: „Să nu mai fie o temă tabu în viața noastră”

  Atenție, șoferi! Traficul rutier va fi suspendat pe o stradă din capitală. Transportul public va activa cu traseu modificat

  Primăria municipiului Chișinău informează că în perioada: 6 și 8 martie, va fi suspendată circulația transportului public pe strada Ion Creangă, pe tronsonul cuprins între str. V. Belinski și str. E. Coca spre…
  Atenție, șoferi! Traficul rutier va fi suspendat pe o stradă din capitală. Transportul public va activa cu traseu modificat

  Ce trebuie să știi despre depunerea Declarației cu privire la impozitul pe venit pentru persoanele fizice – cetățeni

  Contribuabilii persoane fizice care nu desfășoară activitate de întreprinzător pot depune Declarația persoanei fizice cu privire la impozitul pe venit (Forma CET18) aferentă anului 2020 până la 30 aprilie, cure…
  Ce trebuie să știi despre depunerea Declarației cu privire la impozitul pe venit pentru persoanele fizice – cetățeni