Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Ședința la care a fost…

Ședința la care a fost propusă alegerea președintelui CA, suspendată. Un membru și-a anunțat demisia

Membrii Consiliului Audiovizualului (CA) nu au examinat vineri, 11 octombrie, subiectele de pe ordinea de zi. După ce trei membri s-au pronunțat pentru discutarea propunerii cu privire la alegerea președintelui instituției, iar Veronica Cojocaru a anunțat că intenționează să-și dea demisia din funcția de membru al CA, șeful instituției, Dragoș Vicol, a suspendat ședința.

Membrul Corneliu Mihalache a declarat că a venit timpul „CA să intre în legalitate prin votarea conducerii acestei instituții” și a propus inițierea procedurii de votare. Potrivit acestuia, în prezent, președintele CA nu este reprezentativ, pentru că nu a fost votat de componența actuală a CA și nu este un vicepreședinte.

Veronica Cojocaru și Olga Guțuțui au afirmat că vor susține inițiativa.

De cealaltă parte, Dragoș Vicol susține că trebuie sesizată comisia parlamentară de profil, care să spună dacă trebuie să fie inițiată procedura de votare.

Ulterior, el a propus votarea ordinii de zi, iar Mihalache a spus că „nu votez ordinea de bază până propunerea mea nu este introdusă pe ordinea de zi”.

„Dacă pun la vot, recunosc că nu am fost ales, ceea cu ce eu nu sunt de acord. Eu nu pot să pun la vot, pentru că, potrivit dumneavostră, eu nu sunt președinte. În ce calitate s-o pun la vot?”, a subliniat Vicol.

Totodată, Veronica Cojocaru a anunțat că își dă demisia din funcția de membru al CA începând cu 15 octombrie.

„Având în vedere managementul prost, asigurat de președintele CA, gestionarea inadecvată a acestei instituții, care ignoră cu desăvârșire interesul public. Având în vedere faptul că avem o incompetență de car dă dovada majoritatea care ia decizii în Consiliu, ținând cont de ipocrizie, abordare distructivă, mimare a activității normale, nu doresc să fiu asociată cu ilegalitățile care se fac aici”, a motivat Cojocaru.

La final, cu cinci voturi „pro”, ședința a fost suspendată.

La 5 septembrie, Dorina Curnic a anunțat că își depune, începând din 6 septembrie, mandatul de membru al CA, instituție în care a activat 9 ani, menționând că nu este de acord cu lucrurile care au loc în ultima perioadă și solicitându-i președintelui CA, Dragoș Vicol, să plece din funcție.

La sfârșitul lunii iulie, șefa Guvernului, Maia Sandu, i-a îndemnat pe membrii CA să plece din funcții.