Principală  —  IMPORTANTE   —   Salvatorii înaintează două versiuni în…

Salvatorii înaintează două versiuni în cazul incendiului de la depozitul de vopsea din Capitală

Responsabilii din cadrul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU) au emis luni, 26 aprilie, o notă prun care anunță că salvatorii au înaintat primele versiuni în cazul incendiului izbucnit la depozitul de vopsea din strada Calea Basarabiei nr. 30 din Capitală.

Potrivit IGSU, după efectuarea cercetării statice și dinamice a locului incendiul, Laboratorul experimental antiincendiu a înainta două versiuni.

Prima ipoteză investigată de specialiști este scurtcircuit în rețeaua electrică.

A doua versiune înaintată după efectuarea cercetării este auto-aprinderea materialelor/ substanțelor.

În continuare la fața locului lucrează angajații IGSU pentru elucidarea tuturor circumstanțelor care au dus la producerea incendiului. După finalizarea cercetării minuțioase a locului de ardere, Laboratorul experimental antiincendiu va întocmi o încheiere în care va fi inclusă cea mai probabilă cauză de producere a incendiului.

Miercuri, 21 aprilie, a fost stare de alertă maximă la depozitul de vopsea de pe strada Calea Basarabiei din Capitală, acolo unde a izbuncit un incendiu. Peste 60 de pompieri au luptat cu flăcările, iar potrivit ultimelor date actualizate furnizate de salvatorii de la Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, acolo au fost create cinci sectoare de luptă a echipelor de pompieri și salvatori.

Potrivit responsabililor din cadrul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU), flăcările au distrus 2000 de metri pătrați din suprafața depozitului. Salvatorii au menționat că nu au fost raportate victime.