Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Primarul din Sadova, prezent la…

Primarul din Sadova, prezent la Marea Adunare Centenară: „Bună ziua țară integrată, bună ziua, popor român!”

Vladimir Susarenco, primarul s. Sadova, r. Călărași. Foto: 10tv.md

Primarul comunei Sadova, din raionul Călărași, Vladimir Susarenco este și el prezent la Marea Adunare Centenară. Localitatea de baștină a președintelui R. Moldova, Igor Dodon, satul Sadova, raionul Călărași, a semnat  declarația simbolică de unire cu România la 10 martie curent. Peste 500 de locuitori și-au pus semnătura pe document, astfel, Sadova a devenit a 106-a localitate din R. Moldova care s-a pronunțat pentru unirea cu România.

Invitat în scena amenajată în Piața Marii Adunări Naționale, Vladimir Susarenco a fost aplaudat de oamenii prezenți la eveniment, care au scandat „BRAVO!”.

  „Bună ziua țară integrată, bună ziua, popor român! Sunt mândru că aici se află și drapelul din Sadova. Suntem peste 600 de sadoveni care își doresc unirea! (…) Doar împreună vom face unirea!”, a declarat primarul comunei Sadova.

Pe 6 februarie curent, la câteva zile după ce primarul de Sadova, Vladimri Susarenco a declarat că se pronunță în favoarea unirii cu România și, respectiv, este dispus să semneze o declarație simbolică în acest sens, opt consilieri și-au pus semnătura pe o declarație „de sprijin a statalității moldovenești”. Cei opt aleși locali au semnat împotriva unirii după ce consăteanul lor, Igor Dodon, a declarat că mișcările unioniste au caracter antistatal, antipopular și anticonstituțional, iar „așa-numitele declarații” au la bază intenții de lichidare a statului R. Moldova și unirea cu România.

Chiar dacă, personal, se declară un adept al unirii cu România, Vladimir Susarenco afirmă că din poziția de primar nu poate să-și impună punctul de vedere, deoarece, spre deosebire de Igor Dodon, este un primar al tuturor localnicilor, indiferent de preferințe politice.

„Se face politică aici. După cum eu sunt primar al tuturor localnicilor, dl Dodon a declarat că este președinte al tuturor cetățenilor. Președintele trebuie să cheme la muncă și unitate, nu la divizarea în două tabere politice”, explica atunci edilul din satul de baștină al lui Igor Dodon. 

Citiți și:

(video) Sadova a semnat pentru unirea cu România: „Dar cât se poate să aștepți? Ia uitați-vă că au trecut 26 de ani!” 

Ce înseamnă „declarațiile de unire” cu România, cum s-a votat pentru „statalitate” la Sadova și pentru ce trebuie taxat Igor Dodon

 

Foto antet: 10TV