Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Poliția anunță filtre rutiere în…

Poliția anunță filtre rutiere în mai multe localități din capitală, după accidentele în care au fost implicați pietoni

Sursa: Poliția R. Moldova

Poliția anunță că organizează filtre rutiere în mai multe locații din capitală. Potrivit reprezentanților instituției, aceste măsuri vin în contextul în care „în ultima perioadă mai mulți conducători auto au admis încălcări în trafic, punând în pericol viața și sănătatea cetățenilor”.

„Astfel de acțiuni vor fi desfășurate și în perioada următoare, în vederea prevenirii accidentelor rutiere și responsabilizării participanților la trafic”, se menționează în comunicatul publicat de Inspectoratul General al Poliției (IGP).

IGP a venit cu „un apel la responsabilitate și atenție”, menționând că joi, 5 ianuarie, s-au produs mai multe accidente rutiere în care au fost tamponați pietoni, fie pe trecerile pentru pietoni, fie în afara lor.

„Amintim despre vizibilitatea slabă, asigurarea la traversare, reducerea vitezei, evitarea telefoanelor în timpul șofatului și maximă prudență”, a subliniat Poliția.

Două accidente, din seara zilei de joi, în urma cărora au decedat doi pietoni, au avut loc în Măgdăcești și raionul Strășeni.

Conform Poliției, alt accident s-a produs spre Tohatin. Un automobil a tamponat o femeie de aproximativ 45 de ani, care preliminar traversa strada neregulamentar. În prezent persoana este în stare gravă, inconștientă.

Pe strada Petru Rareș din capitală un autoturism a lovit o femeie de 80 de ani, iar pe strada Alba Iulia și o tânără de 15 ani, care traversa strada pe trecerea de pietoni, a fost lovită. Fata s-a ales cu câteva leziuni corporale, potrivit reprezentanților IGP.