Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Forțele de ordine își vor…

Forțele de ordine își vor intensifica activitatea: urmează să fie verificate zonele de agrement, parcurile și gările

Sursa: Poliția R. Moldova

Mai multe echipe mixte, formate din polițiști și carabinieri, vor desfășura pe întreg teritoriul R. Moldova activități comune „de prevenire și combatere a contravențiilor și infracțiunilor”, începând de joi, 5 ianuarie, anunță reprezentanții Poliției într-un comunicat.

„Timp de 10 zile, forțele de ordine vor intensifica activitățile prin verificarea zonelor de agrement, parcurilor, stațiilor, gărilor, străzilor neiluminate, locuințelor părăsite, construcțiilor nefinisate, care prezintă un risc sporit de comitere a infracțiunilor și contravențiilor”, se arată în comunicat.

De asemenea, vor fi patrulate localitățile, cartierele și spațiile publice cu un flux sporit de cetățeni.

„La fel vor fi organizate filtre pentru a crește gradul de siguranță în trafic prin reducerea numărului de încălcări comise de șoferi, precum și responsabilizarea acestora cu privire la pericolele la care se expun conducătorii auto și îi implică pe ceilalți participanți la trafic”, mai subliniază Poliția.

Potrivit comunicatului, acțiunile au drept scop „creșterea gradului de siguranță în comunitate, a calităţii serviciului de ordine şi siguranţă publică în beneficiul cetăţeanului, descurajării comportamentului delincvent prin prezența polițiștilor și realizarea activităților de prevenire și combatere a fenomenului infracțional”.