„Orizont”: Instituția de învățământ a întreprins măsurile necesare în scopul prevenirii răspândirii infecției

După depistarea a 128 de cazuri cu semne clinice de boală diareică acută, Liceul Teoretic „Orizont” precizează, într-un comunicat de presă, că a întreprins măsurile necesare în scopul prevenirii răspândirii infecției virale în cadrul tuturor filialelor instituției.

Instituția menționează că aceleași produse sunt folosite la toate filialele, dar cazul de îmbolnăvire în grup a avut loc doar în sectorul Ciocana.

„Ieri, 12 septembrie, după adresarea elevilor la medicul liceului, administrația filialei Ciocana a invitat instituțiile de resort – ANSA și Centrul de Sănătate Publică pentru întreprinderea măsurilor de rigoare. În încăperea blocului alimentar a liceului din sectorul Ciocana, astăzi, 13 septembrie, se face dezinfectare cu scopul prevenirii răspândirii infecției virale”, este notat în comunicat.

După obținerea rezultatelor de laborator, care vor fi prezentate săptămâna viitoare, instituția subliniază că va comunica motivul îmbolnăvirii celor 128 de persoane.

Procuratura Generală a anunțat că a inițiat un proces penal pe acest caz.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *