Principală  —  IMPORTANTE   —   Ordinele de chemare la exerciții…

Ordinele de chemare la exerciții și antrenamente de mobilizare au fost expediate de mama unuia dintre destinatari. Ce pedeapsă riscă femeia

Persoana care a expediat ordine false de chemare la exerciții și antrenamente de mobilizare la Centrele Militare este o femeie, mama unuia dintre destinatari. Informația a fost confirmată pentru Ziarul de Gardă de șefa Secției Comunicare și Protocol a Inspectoratului General al Poliției (IGP), Diana Fetco.

Potrivit canalului de Telegram Ungureanu 112, „femeia, care este profesoară de limbi străine într-o instituție de învățământ, le-ar fi declarat polițiștilor că a recurs la acest gest pentru a face o glumă pe seama fiului său și a amicilor acestuia”.

Sâmbătă, 30 aprilie, autoritățile de la Chișinău au dezmințit informațiile răspândite pe rețelele de socializare, potrivit cărora ar exista tentative de expediere în adresa cetățenilor din nordul R. Moldova a ordinelor de chemare la exerciții și antrenamente de mobilizare venite din partea Centrelor militar-teritoriale.

Pe canalul de Telegram Prima Sursă, autoritățile au menționat că „aceste documente reprezintă niște falsuri” și că „Ministerul Apărării nu a transmis și nu expediază solicitări de prezentare a persoanelor fizice la centrele militar-teritoriale din țară în aceste scopuri”.

Ulterior, Poliția a anunțat că a identificat persoana care a trimis la mai multe adrese din nordul țării chemări false la Centrele Militare. Oamenii legii au deschis o cauză penală.

Pentru fals în acte, aceasta riscă amendă de până la 47 500 de lei de lei, muncă neremunerată în folosul comunității de la 180 la 240 de ore sau până la 5 ani de închisoare.

„Prima Sursă” – canal oficial de Telegram lansat de Guvern la sfârșitul lunii februarie. Pe acest canal autoritățile informează rapid despre cele mai importante decizii din R. Moldova și dezmint falsurile și manipulările.